Alapanyagok: étcsokoládé felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 23 - 10:44
|
A csokoládét feldaraboljuk és tejben állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukrot, és hozzáadjuk a tojássárgáját. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a csokoládéhoz. Hűvös helyen 3 órát pihentetjük, majd a masszából kis golyókat formálunk. Kakaóporba vagy porcukorba hempergetjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 7 - 19:53
|
A töltelékhez: 4 dl tejszín, 1 kisebb mandarinkonzerv. A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé. Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 3 - 23:41
|
A liszthez adunk 3 tojást, és 1 csipet sót. Apránként simára keverjük 2 dl tejjel, és annyi ásványvizet vagy szódavizet adunk hozzá, hogy folyós, vékony "tésztát" kapjunk. Lefedjük, fél órát pihentetjük. A narancsot forró folyó víz alatt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük. A töltelékhez 1/2 dl tejet és 1/2 dl tejszínt felforralunk 8 dkg cukorral.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomi, 2009, január 9 - 20:52
|
Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, majd a magvakkal és a csokival apróra vágjuk. Összekeverjük a cukrot a gyümölcsdarabokkal, és megszórjuk 2 ek. liszttel. A sütőport előtte elvegyítjük a lisztben. A margarint a legkisebb hőfokon megolvasztjuk, és belekeverjük a kristálycukrot. A tojásokat egyenként felütjük, és a cukros margarinhoz adjuk, majd habosra keverjük. Hozzákeverjük a lisztet, a ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 9 - 12:23
|
A margarint megpuhítjuk (de nem olvasztjuk fel), majd a narancslével, a narancshéjjal, a rummal, a sóval, a nescaféval és a kakaóporral nagyon habosra keverjük. (Elektromos keverőgéppel 4 perc alatt elkészül.) Ezután belekeverjük a megreszelt csokoládét is. A cukrozott gyümölcsöt vagy a kemény befőttet nagyon apróra összevágjuk. A piskótát éles kés segítségével három lapba vágjuk. (Ha ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 29 - 13:42
|
Szögletes tepsiben elterítjük a félujjnyi vastagnál nem vastagabb piskótát. A pudingot az előírásnak megfelelően elkészítjük. A forró pudingba belereszeljük a megmosott narancs sárga héját, de ügyeljünk arra, hogy a fehér részből ne kerüljön bele egyetlen darabka sem. Ha már nem forró, hozzáadjuk a frissen kicsavart narancslével összekevert, szörpben feloldott zselatint, valamint az apró ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 27 - 19:52
|
A tésztájához először megolvasztjuk gőzön az apróra tört étcsokit és a kockára vágott vajat. Amikor már lágy a csokis vaj, akkor levesszük a gőzről, hogy langyosra hűlhessen. Elektromos kézi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd fakanállal keverjük bele a tésztába a narancs dzsemet, az átszűrt narancslevet és a langyos, vajas csokit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SiteAdmin, 2008, szeptember 8 - 16:08
|
Gőz fölött olvaszd meg a csokoládét a vajjal, majd a gőzről levéve hagyd kézmelegre hűlni, mielőtt bármit hozzákeversz. A tojásokat és a sárgákat keverd össze a cukorral, add hozzá a csokoládét, majd szitáld bele a lisztet. Az így kapott tésztát adagold szét 5-6 előre kivajazott formába, legalább 1 cm-t hagyva a szélétől, és tedd őket hűtőbe 1 órára vagy a sütésig. A sütőt melegítsd fel 230 ...
|
|
|
|
|
|