Alapanyagok: fahéj felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

A sertésszeleteket egyenletesen húsverő kalapáccsal klopfoljuk. Lisztbe mártva gyors tűzön olajban átsütjük és edénybe tesszük. A forró olajba kevés paradicsompürét majd lisztet teszünk, és együtt jól átforrósítjuk, majd tokaji borral (furmint vagy hárslevelű) felengedjük. Főzzük borssal, sóval nagyon pici cukorral és gondolatnyi fahéjjal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kechup házilag
7.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.2 (6 szavazat)

Az olajon kis lángon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, és az összezúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az összeturmixolt, lehéjazott paradicsomot, és a többi ízesítőt: őrölt szegfűbors, őrölt szegfűszeg, mustár, só, bors, cukor, fehérborecet, fahéj, babérlevél, borsikafű. Egy órán át kavargatva főzzük. Kivesszük a babérlevelet, és a fahéjat. Üvegekbe töltjük és lezárjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Bundás alma
6.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.8 (8 szavazat)

Az almákat meghámozzuk, az alma közepét magházastól kiemeljük, fél centiméteres karikákra vágjuk. Az almaszeleteket először lisztbe, majd a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztába mártjuk, és forró olajban kisütjük. Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Szilva befőtt
8.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (4 szavazat)

A jól megmosott egészben hagyott szilvákat üvegekbe rakjuk. A vízhez hozzáadjuk az ecetet, és a mézet, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, felforraljuk, majd kissé lehűtve öntjük a szilvára. Lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.6 (5 szavazat)

A szilvát félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és hideg vízben, cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, sóval főni tesszük. Ha puha, azonnal behabarjuk a tejföllel elkevert liszttel, és felfőzzük. Ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá, ha nem elég savanykás, citromlével ízesíthetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (7 szavazat)

A rebarbara száráról lehúzzuk a bőrt, feldaraboljuk 1-2 cm-es darabokra. Ízlés szerinti kompót levet készítünk (cukor, szegfűszeg, vanília, fahéj hozzáadásával) annyi vízből, hogy ellepje a rebarbarát. Amkor forr bele tesszük a rebarbarát. Két perces forralás után lefedve hagyjuk kihűlni és már tálalható is.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Mézes nyuszi húsvétra
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (2 szavazat)

A hozzávalókat - az egyik tojásfehérje kivételével - keverjük össze, majd meglisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagra. A tésztából nyuszi vagy tojásformával, nyuszit vagy tojásokat szaggatunk és tojásfehérjével megkenjük. Ha nyuszit készítünk a szeme zselés cukorka, bajsza csokidara lesz. Kókuszreszelékkel is megszórhatjuk. Ha tojásokat készítünk csokireszelékkel díszítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Szilvalekváros derelye
8.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (10 szavazat)

A lisztből és a tojásból tésztát gyúrok, csipetnyi sót adok hozzá, és kevés vizet. A tésztát a levelestésztánál kicsit vastagabbra nyújtom. A kinyújtott tésztát megkenem tojással, és a lekvárból kis halmokat rakok a tészta felére, majd ráhajtom a tészta szabadon hagyott felét, az ujjammal összenyomkomkodom, majd derelyevágóval elvágom. Forró sós vízben kifőzöm, lecsöpögtetem, és olajban ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (4 szavazat)

Kikeverjük a margarint a cukorral, vaníliávas cukorral, a tojások sárgájával és a dzsemmel. Lehet bele reszelni kis citromhéjat is. A lisztbe keverjük a sütőport, a mákot és a fahéjat. A masszához hozzátesszük a lisztes keveréket, majd a felvert tojásfehérjéket végül a muffin formába kanalazzuk. A mákos muffint előmelegített (~200°) sütőbe tesszük, közepesen meleg sütőben kb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.2 (5 szavazat)

Félig érett, zsenge diókat (legjobb június közepén) kötőtűvel sűrűn megszurkáljuk, nyolc napig vízben áztatjuk őket, a vizet ez idő alatt naponta cseréljük. Nyolc nap múlva a diókat cukros sziruppal (0.5 l víz, 1 kg cukor - 1 kg dióra számítva) félpuhára főzzük. Ekkor a szirupos diót porcelántálba öntjük, és másnapig pihentetjük.

Tartalom átvétel