Alapanyagok: fehérrépa felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gölődin leves
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (4 szavazat)

A hagymát apróra vágom, olajon aranysárgára párolom, lehúzom a tűzről megszórom pirospaprikával, és felöntöm 2 l vízzel. Belerakom a megtisztított és vékony szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és az apróra vágott petrezselyem zöldet. sóval, őrölt borssal ízesítem és puhára főzöm.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Csirke húsleves
8.69231
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.7 (13 szavazat)

A csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, zellerzölddel, paprikával, paradicsommal ízesítem. Amikor felfőtt a leves, a habját leszedem róla, és hozzáadom a megtisztított darabokra vágott zöldségeket. Addig főzöm amíg a hús, és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 2 óra).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Savanyúleves
9.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.7 (3 szavazat)

A húst nagyobb szeletekre vágom és 2 liter hideg sós vízben felteszem főzni, amikor félig puha hozzáadom a hagymát, sárgarépát, fehérrépát, és fedő alatt puhára főzöm. Ha megpuhult a hús és a zöldségek is kiveszem, és kockákra vágom, a hagymát eldobom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Vadas
8.34444
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (90 szavazat)

A húst nagyobb szeletekre vágom, olajon minden oldalát kicsit átpirítom, majd annyi vízzel engedem fel, amennyi ellepi. Belerakom a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, és az egészben hagyott vöröshagymát. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítem, és lefedve, lassú lángon puhára főzöm.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tárkonyos raguleves verzió
7.73684
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.7 (57 szavazat)

A hagymát kockára vágjuk, az olajon megpirítjuk, rádobjuk a kockára vágott húst, sóval, borssal, pirospaprikával, tárkonnyal, bazsalikommal, citromlével ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és hasonló nagyságú darabokra vágjuk (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Borsó leves
7.79412
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (34 szavazat)

A zöldségeket megtisztítom, a hagymát egészben hagyom, a répát, zöldséget, karalábét, zellert, burgonyát azonos nagyságúra szeletelem. Az olajon pár percig pirítom a feldarabolt zöldségeket, és a hagymát (a burgonyát, és a borsót később adom hozzá), majd rászórom a pirospaprikát, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, sóval és borssal ízesítem. (nyáron borsikafüvet is szoktam hozzá adni).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.30769
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.3 (13 szavazat)

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, a zöldségféléket pedig felszeleteljük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre sütjük, majd megszórjuk a paprikával és azonnal beletesszük az előkészített burgonyát és zöldséget. Csak egészen kevés vizet adjunk hozzá és ezzel pároljuk kb. negyedóráig. Ezután vízzel felengedjük, fűszerezzük és összeforraljuk. ...

Tartalom átvétel