Alapanyagok: főzőtejszín felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 17 - 14:48
|
A hozzávalókat összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel átgyúrjuk, kinyújtjuk, a tetejét sajttal megszórjuk és megsütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2011, augusztus 2 - 19:34
|
A hagymát kockákra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk, vízzel felengedjük, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott krumplit, sóval, borssal és húsleveskockával ízesítjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és összeturmixoljuk, végül hozzákeverjük a tejszínt, és felforraljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 20 - 15:20
|
A szalonnát és a sonkát kis kockákra vágom, és az olajon egy serpenyőben (kis lángon) megpirítom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 11 - 19:22
|
A lencsét átválogatom, és előző este beáztatom. Másnap egy lábasban az olajon megdinsztelem az apróra vágott kis fej vöröshagymát, majd beleteszem a beáztatott lencsét, fokhagymával, babérlevéllel, sóval ízesítem, felöntöm vízzel és lassú tűzön puhára főzöm. Ezután a babérlevelet kiveszem a vízből, és turmixgéppel pépesítem a levest, hozzáadom a mustárt és a tejszínt, majd felforralom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 24 - 00:55
|
A csirkemellfilét csíkokra vágom, és megforgatom lisztben. Egy nagy teflonferpenyőben felhevítem az olajat, és pár perc alatt megsütöm benne a csirkehúst. A kukoricakonzervet leszűröm, és a húsra öntöm, lefedve 10 percig párolom. A húshoz keverem a tejszínt, sózom, borsozom és még pár percig főzöm. Párolt rizzsel tálalom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 22 - 00:38
|
A karajt kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Egy kiolajozott tepsibe négy szelet húst egymás mellé fektetünk, mindegyiket megszórjuk csipetnyi őrölt szerecsendióval, és reszelt sajttal, majd ráfektetjük a másik négy szelet húst, ezt is megszórjuk szerecsendióval, és reszelt sajttal. Az egészet leöntjük a főzőtejszínnel, és letakarjuk alufóliával. Előmelegített sütőben kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 22 - 00:21
|
A csirkemellet szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy kiolajozott tepsibe pakoljuk a húst, rárakjuk a meghámozott, felszeletelt paradicsomokat, megszórjuk: bazsalikommal (lehet friss is), oreganóval, pizzafűszerkeverékkel, ráöntjük a tejszínt, letakarjuk alufóliával és kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 31 - 23:22
|
A brokkolit annyi vízben, hogy ellepje puhára főzzük, a vízbe tesszük még egy kis fej hagymát, fokhagymát, burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük. Ha megfőtt összeturmixoljuk, hozzáöntjük a liszttel elkevert tejszínt, és felforraljuk. Őrölt szerecsendióval ízesítjük, ha szükséges hígíthatjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 28 - 11:01
|
A tésztát kifőzzük, leszűrjük. A szalonnát apró kockákra szeleteljük, megpirítjuk. A tejszínt összekeverjük a tojássárgákkal, sóval, borssal ízesítjük, majd összekeverjük a tésztával, hozzákeverjük a megpirított szalonnakockákat is. Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, beleöntjük a tésztát, sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben rápirítjuk a sajtot.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, április 8 - 22:50
|
A csirkemellet kisebb darabokra vágom, sózom, borsozom, majd egy olajjal kikent tepsibe lefektetem a húsdarabokat. Ráöntöm a tejszínt, és jó vastagon megszórom reszelt sajttal. A tepsit alufóliával letakarom és előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöm közepes lángon. Ha a hús puha, a fóliát leveszem és a sajtot rápirítom.
|
|
|
|
|
|