Alapanyagok: gépsonka felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 15 - 22:36
|
Egy kuglóf formát kibélelünk sütőpapírral. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, sóval, borssal, flekken fűszerkeverékkel fűszerezzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 30 - 23:59
|
A csíkokra vágott gombát, sonkát, tarját, a felkarikázott citromot, paprikát és káposztát egy liter hideg vízben főzni kezdem. Amikor felforrt, hozzáteszem a két leveskockát, és negyven perc alatt puhára főzöm. Majd virslit karikázok a tetejére és egy pohár tejföllel összekeverem. Egy felkarikázott, főtt kemény tojásra tálalom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 6 - 21:58
|
A darált húst összekeverem a zsemlemorzsával, tejjel, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem. Folpackkon téglalapalakúra simítom és rárakom a sonka szeleteket, erre a szeletelt sajtot, majd ismét sonkát, és felgöngyölítem. A tetejét megszórom zsemlemorzsával. Közepesen meleg sütőben sütöm meg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 31 - 22:51
|
A zsömlék tetejét levágjuk (kb. 1 cm). Az alsó rész belsejét kikaparjuk. A kalapokat és a zsemlék belsejét vékonyan megvajazzuk. Egy tálban összekeverünk egy nagy doboz tejfölt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a apró darabokra vágott (vagy reszelt) sonkát és sajtot, és a zsemlék kikapart belsejét. Jól összekeverjük, és visszatöltjük a zsemlékbe, rárakjuk a kalapokat, sajtot reszelünk rá.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 31 - 18:06
|
A margarint a tejjel összeforraljuk, majd a levesszük a tűzről és beleszitáljuk a lisztet. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A töltelékhez való tojásokat keményre főzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 19 - 23:07
|
A sonkás kukoricás muffin elkészítése nem okozhat gondot senkinek sem. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, és a kukoricát. A tojást összekeverjük az olajjal, joghurttal, sóval, ételízesítővel, kakukkfűvel, bazsalikommal, majd összekeverjük a lisztes hozzávalókkal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 31 - 23:55
|
A juhtúrót jól összekeverjük a reszelt tormával, tejföllel, és a fűszerekkel. A sonkaszeleteket megkenjük a tormáskrémmel, szorosan feltekerjük, és jól lehűtjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 31 - 23:51
|
A juhtúrót összekeverjük a tormával, tejföllel, a meghámozott és lereszelt almával, sóval, kevés cukorral ízesítjük. Mindegyik sonkaszeletet megkenjük a krémmel, feltekerjük, és hűtőben jól lehűtjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 9 - 01:08
|
A répát kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, 3 darabot apró kockákra vágunk. A parizelt, az uborkát is kockákra vágjuk. A borsókonzervről a levét leszűrjük. 1 dl vízben a húsleveskockát és a zselatint megfőzzük, összekeverjük a majonézzel, sóval, borssal, citromlével, kevés porcukorral ízesítjük, hozzáadjuk tejfölt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 23 - 12:56
|
Jénai tálba öntjük a felkevert tejfölt, erre fektetjük a sonkaszeleteket, ráütjük a tojásokat (egymás mellé, hogy tükörtojás formájúak maradjanak), és sajtot reszelünk a tetejére. Előmelegített sütőbe tesszük és lassú tűzön, 15-20 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint zöldfűszerekkel ízesíthetjük.
|
|
|
|
|
|