Alapanyagok: juhtúró felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött gomba juhtúróval
0
Értékelés: nincs

A gombát megtisztítjuk, szárát kivágjuk. A gombafejeket forró vízben kb. 30 másodpercig előfőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és megsütjük. A gombafejeket picit megborsozzuk, belemorzsoljuk juhtúrót, és kicsit belenyomkodjuk. A szalonnakockákat a megtöltött gombára rakjuk, és sütőben 10-15 percig sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.8 (4 szavazat)

A juhtúrót jól összekeverjük a reszelt tormával, tejföllel, és a fűszerekkel. A sonkaszeleteket megkenjük a tormáskrémmel, szorosan feltekerjük, és jól lehűtjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A juhtúrót összekeverjük a tormával, tejföllel, a meghámozott és lereszelt almával, sóval, kevés cukorral ízesítjük. Mindegyik sonkaszeletet megkenjük a krémmel, feltekerjük, és hűtőben jól lehűtjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A fokhagymagerezddel dörzsöljünk be alaposan egy salátástálat. Mossuk meg a paradicsomot, vágjuk nyolcfelé. Turmixgéppel keverjük sima mártássá a joghurtot, a juhtúrót és tehéntúrót. Sóval, borssal ízesítjük, majd a salátástálba öntjük. Belerakosgatjuk a paradicsomcikkeket (élekkel felfelé), bazsalikomlevelekkel díszítjük. Tálalás előtt 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sztrapacska
7.8
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (10 szavazat)

A burgonyákat meghámozzuk, megreszeljük, a liszttel, a tojással és a sóval galuska keménységű tésztát állítunk össze. Forró, sós vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Közben a füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy edényben kiolvasztjuk. A tepertőt kiszedjük belőle, majd a kifőtt, lemosott és lecsurgatott tésztát a forró zsírba tesszük és jól elkeverjük vele, rámorzsoljuk a túrót, és rászórjuk a ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.14286
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.1 (7 szavazat)

Villával összedolgozzuk a hozzávalókat - a snidling kivételével - , utoljára az összezúzott fokhagymát adjuk hozzá. Az így kapott masszát alaposan behűtjük, majd vizes kézzel kis gömböket formázunk belőle, melyeket meghengergetünk az összevagdalt metélőhagymában. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.7 (6 szavazat)

A hozzávalókat, kivéve az olajbogyót, apróra daraboljuk és egy nagy tálba öntjük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd összekeverjük az olajjal. Hűtve finomabb. A végén rászórjuk az olajbogyót.

Tartalom átvétel