Alapanyagok: juhtúró felhasználásával készült receptek: 1. oldal
A gombát megtisztítjuk, szárát kivágjuk. A gombafejeket forró vízben kb. 30 másodpercig előfőzzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és megsütjük. A gombafejeket picit megborsozzuk, belemorzsoljuk juhtúrót, és kicsit belenyomkodjuk. A szalonnakockákat a megtöltött gombára rakjuk, és sütőben 10-15 percig sütjük.
|
|||
(4 szavazat) A juhtúrót jól összekeverjük a reszelt tormával, tejföllel, és a fűszerekkel. A sonkaszeleteket megkenjük a tormáskrémmel, szorosan feltekerjük, és jól lehűtjük.
|
|||
A juhtúrót összekeverjük a tormával, tejföllel, a meghámozott és lereszelt almával, sóval, kevés cukorral ízesítjük. Mindegyik sonkaszeletet megkenjük a krémmel, feltekerjük, és hűtőben jól lehűtjük.
|
|||
A fokhagymagerezddel dörzsöljünk be alaposan egy salátástálat. Mossuk meg a paradicsomot, vágjuk nyolcfelé. Turmixgéppel keverjük sima mártássá a joghurtot, a juhtúrót és tehéntúrót. Sóval, borssal ízesítjük, majd a salátástálba öntjük. Belerakosgatjuk a paradicsomcikkeket (élekkel felfelé), bazsalikomlevelekkel díszítjük. Tálalás előtt 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk.
|
|||
(10 szavazat) A burgonyákat meghámozzuk, megreszeljük, a liszttel, a tojással és a sóval galuska keménységű tésztát állítunk össze. Forró, sós vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Közben a füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy edényben kiolvasztjuk. A tepertőt kiszedjük belőle, majd a kifőtt, lemosott és lecsurgatott tésztát a forró zsírba tesszük és jól elkeverjük vele, rámorzsoljuk a túrót, és rászórjuk a ...
|
|||
(7 szavazat) Villával összedolgozzuk a hozzávalókat - a snidling kivételével - , utoljára az összezúzott fokhagymát adjuk hozzá. Az így kapott masszát alaposan behűtjük, majd vizes kézzel kis gömböket formázunk belőle, melyeket meghengergetünk az összevagdalt metélőhagymában. Tálalásig hűtőben tartjuk.
|
|||
(6 szavazat) A hozzávalókat, kivéve az olajbogyót, apróra daraboljuk és egy nagy tálba öntjük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd összekeverjük az olajjal. Hűtve finomabb. A végén rászórjuk az olajbogyót.
|
|||
