Alapanyagok: kakaópor felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(6 szavazat) A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk (mielőtt a kakaóport beletennénk, egy kis masszát kiveszünk, ez lesz a világos rész, a méhecske a kaptáron). A világos masszát a méhecske formába nyomjuk, majd megtöltjük a sötét masszával, kicsit megnyomkodjuk és óvatosan levesszük róla a formát, végül rárakjuk a kekszre vagy piskótára.
|
|||
(8 szavazat) Hozzávalók: 35 dkg finom liszt, 15dkg porcukor,
|
|||
(1 vote) Hozzávalók 10 dkg sötét kakaópor, 25 dkg margarin, 35 dkg kristálycukor, 4 egész tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés 1. A margarint, a kakaót és a cukrot kis lángon kevergetve felolvasztjuk, majd lehűtjük. 2. A tojásokat villával felverjük és a lehűlt keverékhez adjuk. A lisztet elvegyítjük a kókusszal és az előzőekbe dolgozzuk. |
|||
(3 szavazat) A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd hozzákeverjük a kakaóport, a végén óvatosan beleforgatjuk tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, előmelegített (170 fokon) sütőben sütjük (kb.
|
|||
(8 szavazat) A gesztenyemasszát kikeverjük a puha vajjal, a vaníliáscukorral, és a kakaóporral. Kibélelünk egy őzgerincformát folpackkal, és belesimítjuk a gesztenyemasszát, kicsit megnyomkodjuk.
|
|||
(4 szavazat) A gesztenyemasszát hagyjuk felengedni, majd burgonyanyomón áttörjük, és alaposan kikeverjük a tojássárgákkal és annyi tejjel, hogy sűrű krémet kapjunk. Egy kevés rummal ízesítjük, beletesszük a kakaóport. Végül összekeverjük a kemény habbá vert tejszínnel, és folpackkal bélelt őzgerincformába töltjük. Mélyhűtőben megfagyasztjuk. Ha kész kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.
|
|||
(11 szavazat) A tésztát a hozzávalókból összegyúrjuk és kétfelé osztjuk. Az első felét tésztareszelővel a tepsibe reszeljük. A töltelékhez valókat és a citorm reszelt héját habosra keverjük és rásimítjuk a reszelt tésztára. A tészta másik felét a tetejére reszeljük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten a süteményt megsütjük. Porcukorral meghintjük és kockákra szeleteljük.
|
|||
A töltelékhez: 4 dl tejszín, 1 kisebb mandarinkonzerv. A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé. Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba.
|
|||
(6 szavazat) A hozzávalókat a lekvár és a főzőcsoki kivételével mixerrel összekeverem, és sütőpapírral bélelt magasabb peremű tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm. A süteményt kiborítom a tepsiből, a sütőpapírt lehúzom róla, és 2-3 perc után rákenen a barack lekvárt. Hagyom kihűlni, majd rákenem a felolvasztott főzőcsokit. |
|||
(9 szavazat) A hozzávalókat langyos tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk és puha tésztát gyúrunk belőle. A sütőnk méretétől függöen felosztjuk a tésztát, átlagosan 4 darab az ideális, majd az igy kapott cipókat a tepsi nagyságára nyújtjuk. A lapokra felvisszük a tölteléket, esetünkben a cukros kakaóport, majd feltekerjük, mint a bejgit, és háromszög alakokat vagdalunk belőle.
|
|||
- 1
- 2
- 3
- 4
- következő ›
- utolsó »
