Alapanyagok: kapor felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, április 1 - 15:34
|
A kukoricát összekeverjük a vékony karikára vágott póréhagymával. A kefírt elkeverjük a reszelt sajttal, szerecsendióval és kaporral ízesítjük majd az előkészített zöldségekre öntjük. Hűtőszekrényben összeérleljük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 12 - 23:18
|
A 2 darab nagyobbfajta cukkinit megtisztítjuk, kettévágjuk, a magját kanállal kikaparjuk. A cukkinit tökgyalun, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk (vagy reszelhetjük is), az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a cukkinit, megsózzuk, kaporral ízesítjük és puhára pároljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 12 - 23:04
|
Sajtos: a sajtot összekeverjük a tejjel.
Ketchupos: a ketchuphoz hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, őrölt borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.
Túrós: a túrót a tejföllel elkeverem, sóval, borssal, fokhagymával ízesítem.
Zöldfűszeres túrós: a túrót a tejföllel elkeverem, sóval, borssal, és ízlés szerint apróra vágott fűszerekkel ízesítem: petrezselyem, kapor, bazsalikom, snidling.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 2 - 22:51
|
Az apró, kemény és hibátlan kis zöld dinnyéket jól megmossuk, lecsurgatjuk és üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára kaprot teszünk. Az üvegbe a dinnye közé nyomkodjuk az ujjnyi vastag tormaszeleteket, a borsikafüvet, az erős paprikákat, a babérleveleket és szemesborsot szórunk rá.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 2 - 22:25
|
A paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Az uborkával, zöldpaprikával, újhagymával együtt félkarikára vágjuk. A salátát négy nagy levelén kívül durva darabokra aprítjuk. A parizert és a sajtot csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük. A kefírt sóval, borssal, curryvel, citromlével, finomra vágott kaporral és petrezselyemmel összekeverjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 31 - 23:06
|
A közepes nagyságú uborkákat héjastól kis kockákra vágjuk és összekeverjük az apróra vágott kaporral. Nem sózzuk. Étkezés előtt ráöntjük az uborkára a joghurttal, vagy tejföllel hígított majonézt, és ha kell sózzuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 26 - 23:38
|
A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tejföl felét és az apróra vágott kaprot. Jól összedolgozzuk, majd leöntjük a maradék tejföllel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 26 - 23:25
|
A tejfölt a krémsajttal összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal, cukorral, citromlével és a finomra vágott kaporral. Hozzákeverjük a diógerezdeket és a felkockázott sajtokat, uborkát. A koktélos poharak szélén végighúzunk egy citromgerezdet, utána a poharat a finomra vágott kaporba mártjuk. A zöld szélűvé vált poharakba salátaleveleket teszünk, és rárakjuk a sajtkoktélt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 26 - 22:56
|
10-14 cm-es uborkákat megmosunk, két végét levágjuk, majd két ellentétes oldalról, keresztben háromnegyed részig bevágjuk. Az így négy cikkre nyitott uborkákat egy 5 literes befőttes üvegbe rakjuk. A jól kimosott üveg legaljára kaprot, borsikát teszünk, majd erre egy sor uborkát hosszában állítgatva szorosan egymás mellé.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 19 - 21:19
|
Egy kb 1 kilós tököt hosszában kettévágunk, héjától és belsejétől megtisztítjuk. A rizst kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Egy kis fej hagymát kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a darált húst, készre sütjük. Ha a hús kihűlt összekeverjük a rizzsel, tojással, és a reszelt sajt felével, 1 evőkanál tejföllel, apróra vágott kaporral, és ételízesítővel ízesítjük.
|
|
|
|
|
|