Alapanyagok: karalábé felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 20 - 23:18
|
A csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, zellerzölddel, paprikával, paradicsommal ízesítem. Amikor felfőtt a leves, a habját leszedem róla, és hozzáadom a megtisztított darabokra vágott zöldségeket. Addig főzöm amíg a hús, és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 2 óra).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 26 - 23:08
|
A karalábét almareszelőn lereszeljük, megsózva állni hagyjuk. A sós vízben főtt tésztát leöblítjük, leszűrjük és félre tesszük. Az olajon a cukrot aranybarnára pirítjuk, erre tesszük rá a kicsavart karalábét és lassú tűzön lepirítjuk. Fűszerezzük, és összekeverjük a tésztával. A tejfölt külön kínáljuk mellé.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 4 - 23:28
|
A meghámozott karalábét széles laskára vagy kockára vágjuk, és egy kevés sóval a zsíradékban saját levében vagy egy kevés vízzel puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, egy kevés vízzel felengedjük, és összevagdalt petrezselyemmel meghintve, tejfölözve tálaljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 11 - 00:15
|
A hagymát kockára vágjuk, az olajon megpirítjuk, rádobjuk a kockára vágott húst, sóval, borssal, pirospaprikával, tárkonnyal, bazsalikommal, citromlével ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és hasonló nagyságú darabokra vágjuk (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 1 - 23:47
|
A megtisztított karalábékat az ételízesítővel elkevert 2 dl vízben megfőzzük. A karalábék közepét kivájjuk, és megtöltjük a darált sonkából, tojássárgájából, zsemlemorzsából kevert, fűszerekkel ízesített töltelékkel. A megtöltött karalábékat tűzálló tálba tesszük, mellérakjuk a kivájt részeket, leöntjük a tejföllel kevert főzőlével, és a sütőben, levével locsolgatva átsütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 1 - 23:19
|
A zöldségeket megtisztítom, a hagymát egészben hagyom, a répát, zöldséget, karalábét, zellert, burgonyát azonos nagyságúra szeletelem. Az olajon pár percig pirítom a feldarabolt zöldségeket, és a hagymát (a burgonyát, és a borsót később adom hozzá), majd rászórom a pirospaprikát, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, sóval és borssal ízesítem. (nyáron borsikafüvet is szoktam hozzá adni).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, október 14 - 13:30
|
A csirkemellet kicsontozzuk, 4 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és körbe tekerjük bacon szalonnába. Pici olajon nagy lángon megkapatjuk körös-körül a csomagolt husit (4-5 perc/oldal). Aztán feldaraboljuk a póréhagymát, sárgarépát, és a karalábét. Megpirítjuk a pórét, majd rádobjuk a répát és a karalébát, felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk (esetleg ételízesítő), belenyomjuk a ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, október 2 - 20:20
|
Egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megmosott és lecsöpögtetett rizst, majd a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, és a húsleveskockát. Befedve, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét be nem szívja. Közben a megmaradt olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és rátesszük a csíkokra metélt gombát, leveszöldséget, a karalábét, ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 27 - 22:45
|
Ez a recept a joghurtos diéta negyedik napja, az ebéd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 11 - 14:45
|
A zöldségeket mossuk, tisztítjuk, majd húsdarálón ledaráljuk, a zöld leveleket is. Összekeverjük fél kg sóval, s azonnal üvegekbe rakjuk.
|
|
|
|
|
|