Alapanyagok: kefír felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:32
|
A sárgarépát, a paprikákat, az uborkát felszeleteljük (reszelhetjük is). A túrót összekeverjük a kefírrel, sóval, borssal, citromlével, és apróra vágott tökmaggal ízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, április 1 - 15:34
|
A kukoricát összekeverjük a vékony karikára vágott póréhagymával. A kefírt elkeverjük a reszelt sajttal, szerecsendióval és kaporral ízesítjük majd az előkészített zöldségekre öntjük. Hűtőszekrényben összeérleljük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 30 - 14:11
|
A fejes salátát csíkokra vágjuk, az uborkát, a retket, az újhagymát szeletekre vágjuk (előtte besózzuk) a kemény tojásokat nyolc részre daraboljuk. Összekeverjük, hozzáadjuk a répát, és a cikkekre vágott paradicsomot, és az egészet leöntjük sózott kefírrel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 31 - 18:28
|
Az uborkát meghámozzuk és a sajtreszelő nagyobbik fokán lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk. Közben a túrót összekeverjük a tejföllel, a kefírrel, az olajjal, és a citromlével, sóval, borssal ízesítjük, és belenyomjuk a fokhagyát is. Az uborkáról leszűrjük a levét, és összekeverjük a túrós masszával. Tálalásig hűtőben tartjuk. Grill húsokhoz nagyon finom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 23 - 21:16
|
Káposztából a fehérkáposzta, paprikából a sárga húsú paprika a javasolt. A káposztát felszeleteljük fél ujjnyi vastagra. Az uborkát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk és megsózzuk. A paprikát is vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, majd szintén vékony szeletekre vágjuk. A feta sajtot felkockázzuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 9 - 00:17
|
A kefírbe kevés sót, törött borsot, csipetnyi porcukrot keverünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott füstölt, főtt sonkát. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott zöldhagymát, és a kis kockákra vágott ananászt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 7 - 00:06
|
Az olajat megmelegítjük, és átfuttatjuk benne a kockára vágott vöröshagymát. A tűzről levéve meghintjük a fűszerpaprikával, s kevés vizet aláöntve pár percig pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a legyalult tököt. Megsózzuk, rászórjuk a finomra vágott kaprot, a zöldpaprikát, paradicsomot, kevés ecettel meglocsoljuk, majd az egészet összekeverve fedő alatt puhára pároljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 20 - 23:45
|
A céklát sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, meghámozom és apró csíkokra vágom. Cukros, ecetes lében hagyom kihűlni, majd leszűröm. A kefírt a majonézzel összekeverem, hozzáadom a reszelt vöröshagymát, és végül az egészet összekeverem a céklával.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomi, 2008, december 28 - 23:39
|
A virsliket hideg vízbe teszem és forráspontig főzöm. Közben a vöröshagymákat meghámozom, és kis kockákra vágom. Annyi forrásban lévő vízbe teszem, amennyi éppen csak ellepi, majd az újraforrástól számított 3 percig főzöm. Ezután úgy szűröm le, hogy a levéből egy kevés megmaradjon. A mártáshoz mély tálba öntöm a majonézt. Simára keverem a kefírrel és a kapribogyó levélvel, ezután törött ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, december 28 - 15:37
|
A spagettit vegetás vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük. Közben a sárgarépát megtisztítjuk és a reszelő legnagyobb fokán lereszeljük. A kaliforniai paprikát, és a gépsonkát vékony csíkokra vágjuk. A spagettit összekeverjük a répával, paprikával és a gépsonkával, ráöntjük a nagy tubus majonézt, és a kefírt, kevés őrölt szerecsendióval ízesítjük és jól összekeverjük.
|
|
|
|
|
|