Alapanyagok: kelkáposzta felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Csirke húsleves
8.69231
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.7 (13 szavazat)

A csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, zellerzölddel, paprikával, paradicsommal ízesítem. Amikor felfőtt a leves, a habját leszedem róla, és hozzáadom a megtisztított darabokra vágott zöldségeket. Addig főzöm amíg a hús, és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 2 óra).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kelkáposztás hurka
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (2 szavazat)

A kelkáposzta leveleket sós, köményes, majorannás vízben 1-2 percig főzzük.
Egy kelkáposztalevélbe 1 darabka hurkát csomagolunk (mint a töltött káposztánál)
Megforgatjuk lisztben, tojásban, morzsában. Kisütjük.
Egy tepsiben egymás mellé fektetjük őket, tejföllel meglocsoljuk, sajtot reszelünk rá, és addig sütjük amíg a sajt rá nem pirul.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Frankfurti leves
7.71429
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.7 (21 szavazat)

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát, és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, és apróra vágott petrezselyemzölddel. Felengedjük vízzel. Mikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát. Ha már majdnem kész egy kicsi olajon a liszttel rántást készítünk, kevés ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.36364
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.4 (11 szavazat)

A húst felszeleteljük, kissé kiverjük és megsózzuk. Utána lisztbe forgatjuk és az olajon elősütjük, majd kiemeljük. Visszamaradó zsírjában először az apróra vágott hagymát, majd a meghámozott, kockára vágott paradicsomot futtatjuk meg. Zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy kevés vízzel felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, csipetnyi majoránnával fűszerezzük. Az elősütött húst belerakjuk, és ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.27273
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (11 szavazat)

A vajban megpirítjuk a karikára vágott nagy fej hagymát és a rizst. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát, a felkockázott répát, és néhány percig együtt pároljuk, folytonosan kevergetve. Közben ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük 4 dl vízzel, és kis lángon, fedő alatt készre pároljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.55556
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.6 (9 szavazat)

A kelkáposzta nagyobb leveleit leszedjük, megmossuk enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A főzővízből kiszedjük, alaposan lecsurgatjuk és a leveleket szépen kisimítva, félig egymásra helyezve egy deszkára fektetjük. A szűzpecsenye zsíros részeit leszedjük, megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, sóval, borssal és ételízesítővel bedörzsöljük. Az így elkészített húst a levelekbe csavarjuk, ...

Tartalom átvétel