Alapanyagok: kelkáposzta felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(13 szavazat) A csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, zellerzölddel, paprikával, paradicsommal ízesítem. Amikor felfőtt a leves, a habját leszedem róla, és hozzáadom a megtisztított darabokra vágott zöldségeket. Addig főzöm amíg a hús, és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 2 óra).
|
|||
(2 szavazat) A kelkáposzta leveleket sós, köményes, majorannás vízben 1-2 percig főzzük.
|
|||
(21 szavazat) Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát, és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, és apróra vágott petrezselyemzölddel. Felengedjük vízzel. Mikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát. Ha már majdnem kész egy kicsi olajon a liszttel rántást készítünk, kevés ...
|
|||
(11 szavazat) A húst felszeleteljük, kissé kiverjük és megsózzuk. Utána lisztbe forgatjuk és az olajon elősütjük, majd kiemeljük. Visszamaradó zsírjában először az apróra vágott hagymát, majd a meghámozott, kockára vágott paradicsomot futtatjuk meg. Zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy kevés vízzel felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, csipetnyi majoránnával fűszerezzük. Az elősütött húst belerakjuk, és ...
|
|||
(11 szavazat) A vajban megpirítjuk a karikára vágott nagy fej hagymát és a rizst. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát, a felkockázott répát, és néhány percig együtt pároljuk, folytonosan kevergetve. Közben ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük 4 dl vízzel, és kis lángon, fedő alatt készre pároljuk.
|
|||
(9 szavazat) A kelkáposzta nagyobb leveleit leszedjük, megmossuk enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A főzővízből kiszedjük, alaposan lecsurgatjuk és a leveleket szépen kisimítva, félig egymásra helyezve egy deszkára fektetjük. A szűzpecsenye zsíros részeit leszedjük, megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, sóval, borssal és ételízesítővel bedörzsöljük. Az így elkészített húst a levelekbe csavarjuk, ...
|
|||
