Alapanyagok: kenyér felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tepsis bundáskenyér
7.7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.7 (10 szavazat)

A tepsit sütőpapírral kibélelem és kicsit bekenem olajjal. A tojásokat felverem a tejjel és sóval ízesítem. A kenyeret belemártom a tojásos masszába és belerakom a tepsibe. Előmelegített sütőben 10 percig sütöm, majd a kenyereket megfordítom és további 10 percig sütöm.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kovászos uborka
6.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.2 (6 szavazat)

10-14 cm-es uborkákat megmosunk, két végét levágjuk, majd két ellentétes oldalról, keresztben háromnegyed részig bevágjuk. Az így négy cikkre nyitott uborkákat egy 5 literes befőttes üvegbe rakjuk. A jól kimosott üveg legaljára kaprot, borsikát teszünk, majd erre egy sor uborkát hosszában állítgatva szorosan egymás mellé.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Olasz húsgombóc paradicsom mártásban
5.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.6 (5 szavazat)

A kenyeret vízben áztatom, majd jól kicsavarom. A húshoz hozzáadom az áztatott, kicsavart kenyeret, a reszelt vöröshagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, az összezúzott fokhagymát, a tojást, sóval, borssal ízesítem, és hozzáadom még a citrom reszelt héját és kifacsart levét. A masszából apró gombócokat készítek, majd kevés olajon aranybarnára sütöm őket.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Könnyű vacsora
6.63636
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.6 (11 szavazat)

Az érett paradicsomot meghámozzuk, felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük a felszeletelt lilahagymával , morzsolt bazsalikommal, sóval és két evőkanál olívaolajjal. Míg a saláta a hűtőben érik kenyérszeleteket pirítunk. Még melegen bedörzsöljük őket fokhagymával . A salátát közvetlenül tálalás előtt halmozzuk a pirítósra.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sajtkrémleves
6.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.5 (10 szavazat)

A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, fél kiskanálnyi szerecsendióval, borssal fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.2 (12 szavazat)

Kenyérből a szeletelt kocka típusút javasoljuk. A kenyeret megkenjük majonézzel, egy szelet sonkát teszünk rá, és beborítjuk egy másik majonézzel megkent kenyér szelettel. Ezután megforgatjuk a kevés tejjel felvert, sózott tojásban, és forró olajban kisütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4
Értékelés: nincs Átlagérték: 4 (9 szavazat)

A párizsiból tízdekányit levágunk, a többit 16 nem túl vastag szeletre szeljük. A kenyeret lehéjazzuk, a belét beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a mustárral, a tojásokkal, meg a kis kockákra vágott tíz deka párizsival összekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük, ha túl híg lenne, annyi zsemlemorzsával sűrítjük, hogy laza, de azért jól kenhető legyen. A tölteléket a lehéjazott nyolc ...

Tartalom átvétel