Alapanyagok: kenyér felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(10 szavazat) A tepsit sütőpapírral kibélelem és kicsit bekenem olajjal. A tojásokat felverem a tejjel és sóval ízesítem. A kenyeret belemártom a tojásos masszába és belerakom a tepsibe. Előmelegített sütőben 10 percig sütöm, majd a kenyereket megfordítom és további 10 percig sütöm.
|
|||
(6 szavazat) 10-14 cm-es uborkákat megmosunk, két végét levágjuk, majd két ellentétes oldalról, keresztben háromnegyed részig bevágjuk. Az így négy cikkre nyitott uborkákat egy 5 literes befőttes üvegbe rakjuk. A jól kimosott üveg legaljára kaprot, borsikát teszünk, majd erre egy sor uborkát hosszában állítgatva szorosan egymás mellé.
|
|||
(5 szavazat) A kenyeret vízben áztatom, majd jól kicsavarom. A húshoz hozzáadom az áztatott, kicsavart kenyeret, a reszelt vöröshagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, az összezúzott fokhagymát, a tojást, sóval, borssal ízesítem, és hozzáadom még a citrom reszelt héját és kifacsart levét. A masszából apró gombócokat készítek, majd kevés olajon aranybarnára sütöm őket.
|
|||
(11 szavazat) Az érett paradicsomot meghámozzuk, felaprítjuk. Egy tálban összekeverjük a felszeletelt lilahagymával , morzsolt bazsalikommal, sóval és két evőkanál olívaolajjal. Míg a saláta a hűtőben érik kenyérszeleteket pirítunk. Még melegen bedörzsöljük őket fokhagymával . A salátát közvetlenül tálalás előtt halmozzuk a pirítósra.
|
|||
(10 szavazat) A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, fél kiskanálnyi szerecsendióval, borssal fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A ... |
|||
(12 szavazat) Kenyérből a szeletelt kocka típusút javasoljuk. A kenyeret megkenjük majonézzel, egy szelet sonkát teszünk rá, és beborítjuk egy másik majonézzel megkent kenyér szelettel. Ezután megforgatjuk a kevés tejjel felvert, sózott tojásban, és forró olajban kisütjük.
|
|||
(9 szavazat) A párizsiból tízdekányit levágunk, a többit 16 nem túl vastag szeletre szeljük. A kenyeret lehéjazzuk, a belét beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a mustárral, a tojásokkal, meg a kis kockákra vágott tíz deka párizsival összekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük, ha túl híg lenne, annyi zsemlemorzsával sűrítjük, hogy laza, de azért jól kenhető legyen. A tölteléket a lehéjazott nyolc ...
|
|||
