Alapanyagok: ketchup felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, február 26 - 00:45
|
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a paprikát kimagozzuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát 8 cikkre szeleteljük, az ananászt kis szeletekre, a gyömbért is vékony szeletekre vágjuk. Az olajat megmelegítjük egy serpenyőben, és a csirkemell csíkokat megpirítjuk benne, majd kivesszük a húst.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 12 - 00:15
|
A csirkemelleket szeleteljük fel, enyhén klopfoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd közepes tűzön süssük meg. Közben aprítsuk fel a hagymát. A megsült csirkét tartsuk melegen és ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a bort, a ketchupot és a Worcestert. Kanállal kevergetve 3 percig főzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 20 - 23:05
|
A csirkecombokat lebőrözöm, megmosom. Elkészítem a szószt: az olajat összekeverem ketchuppal, apróra vágott fokhagymával, oreganoval, bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, borssal. A csirkecombokat alaposan bekenem a szósszal, és 1 órát állni hagyom. Egy tepsibe rakom a combokat és pici vizet öntök rá, letakarom alufóliával, és előmelegített sütőben kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 20 - 22:45
|
Elkészítem a szószt: összekeverem a ketchupot a mustárral, olajjal, szójaszósszal, sóval, kakukkfűvel, bazsalikommal, őrölt köménnyel. A húst apróra szeletelt fokhagymával megtűzdelem, sóval, borssal megszórom és alaposan megkenem a szósszal, majd 1-2 órát állni hagyom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 11 - 22:43
|
A cukkinit megtisztítva centis kockákra vágjuk, a vajon hirtelen lepirítjuk, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, befűszerezzük és készre pároljuk (csak olyan puhára, hogy a formáját megőrizze). Melegen is fogyasztható, de hidegen is jó körítés főtt és sült húsokhoz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, június 10 - 23:33
|
Párolt rizst készítünk, amit kiolajozott, kimorzsázott tepsiben egyenletesen elterítünk. Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a húst, befűszerezzük sóval, borssal, és ketchuppal, majd állandó keverés mellett lepirítjuk. Ha ez elkészült, eloszlatjuk a rizsen, és a hámozott, karikára vágott paradicsommal befedjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, június 1 - 22:50
|
A tarját felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk, és szemesborssal, babérlevéllel, vöröshagymával, fokhagymával ízesített vízben kb. 1 órán át lassú tűzön előfőzzük, hogy puha legyen, így a grillezéskor már csak rövid ideig kell sütni. Ha a hús puha kiszedjük a vízből, sóval, ketchuppal, mézzel ízesített olajban megforgatjuk és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap a grillen már csak átpirítjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 9 - 23:23
|
Az olajat, ketchupot, worcester-szószt, és a mézet összekeverjük egy mély edényben és hozzáadjuk a kínai fűszerkeveréket. Azonnal pácolhatunk benne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, április 18 - 13:19
|
Az újhagymát megtisztítjuk, a zöldjét levágjuk és félretesszük a mártáshoz. A hagymákat forrásban lévő sós vízben 1 perdig főzzük, majd lecsepegtetjük. Ezután megforgatjuk lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában, és bő forró olajban megsütjük.
Mártással kínáljuk: a majonézt összekeverjük a ketchuppal és apróra vágott hagymazöldet keverünk hozzá.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomi, 2009, március 27 - 19:31
|
A majonézt a sajtkrémet és a ketchupot összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát, és a csíkokra vágott csemegeuborkát. Apróra vágott hagymával, sóval, borssal ízesítjük. A kifliket kettévágjuk, és megkenjük a krémmel.
|
|
|
|
|
|