Alapanyagok: kígyóuborka felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:32
|
A sárgarépát, a paprikákat, az uborkát felszeleteljük (reszelhetjük is). A túrót összekeverjük a kefírrel, sóval, borssal, citromlével, és apróra vágott tökmaggal ízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:14
|
Az tonhalat leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal, paprikával és az uborkával, valamint a citromlével, sóval, borssal ízesíthetjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:13
|
Az tonhalat leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal, paprikával és az uborkával, valamint a citromlével, sóval, borssal ízesíthetjük.
)
A hozzávalókat összekeverjük. Kész.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 30 - 14:11
|
A fejes salátát csíkokra vágjuk, az uborkát, a retket, az újhagymát szeletekre vágjuk (előtte besózzuk) a kemény tojásokat nyolc részre daraboljuk. Összekeverjük, hozzáadjuk a répát, és a cikkekre vágott paradicsomot, és az egészet leöntjük sózott kefírrel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 2 - 22:25
|
A paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Az uborkával, zöldpaprikával, újhagymával együtt félkarikára vágjuk. A salátát négy nagy levelén kívül durva darabokra aprítjuk. A parizert és a sajtot csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük. A kefírt sóval, borssal, curryvel, citromlével, finomra vágott kaporral és petrezselyemmel összekeverjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 2 - 21:53
|
A hagymát megtisztítjuk, a paradicsomot és az uborkát megmossuk, megszárítjuk és apró kockákra vágjuk. Az ecetet a sóval, borssal és az olajjal elkeverjük, majd a kockázott zöldségekkel összekeverjük, pár órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor szintén kockákra vágott juhsajttal megszórjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 11 - 23:29
|
A hagymát vékony karikára vágjuk, a paprikát csíkokra metéljük, az uborkát és a paradicsomot feldaraboljuk. Kibélelünk egy nagy tálat salátalevelekkel, ráhalmozzuk az összekevert zöldségeket és a kockára vágott sajtot, majd leöntjük az öntettel. Tetejére szórjuk az olajbogyót.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 31 - 18:28
|
Az uborkát meghámozzuk és a sajtreszelő nagyobbik fokán lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk. Közben a túrót összekeverjük a tejföllel, a kefírrel, az olajjal, és a citromlével, sóval, borssal ízesítjük, és belenyomjuk a fokhagyát is. Az uborkáról leszűrjük a levét, és összekeverjük a túrós masszával. Tálalásig hűtőben tartjuk. Grill húsokhoz nagyon finom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 23 - 21:16
|
Káposztából a fehérkáposzta, paprikából a sárga húsú paprika a javasolt. A káposztát felszeleteljük fél ujjnyi vastagra. Az uborkát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk és megsózzuk. A paprikát is vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, majd szintén vékony szeletekre vágjuk. A feta sajtot felkockázzuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomi, 2008, december 28 - 22:02
|
A kígyóuborkát nem kell meghámozni. Az uborkát lereszeljük, és az összes többi hozzávalóval jól elkeverjük. Legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
|
|
|
|
|
|