Alapanyagok: kígyóuborka felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (2 szavazat)

A sárgarépát, a paprikákat, az uborkát felszeleteljük (reszelhetjük is). A túrót összekeverjük a kefírrel, sóval, borssal, citromlével, és apróra vágott tökmaggal ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Az tonhalat leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal, paprikával és az uborkával, valamint a citromlével, sóval, borssal ízesíthetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Az tonhalat leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal, paprikával és az uborkával, valamint a citromlével, sóval, borssal ízesíthetjük.

)
A hozzávalókat összekeverjük. Kész.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A fejes salátát csíkokra vágjuk, az uborkát, a retket, az újhagymát szeletekre vágjuk (előtte besózzuk) a kemény tojásokat nyolc részre daraboljuk. Összekeverjük, hozzáadjuk a répát, és a cikkekre vágott paradicsomot, és az egészet leöntjük sózott kefírrel.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Az uborkával, zöldpaprikával, újhagymával együtt félkarikára vágjuk. A salátát négy nagy levelén kívül durva darabokra aprítjuk. A parizert és a sajtot csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük. A kefírt sóval, borssal, curryvel, citromlével, finomra vágott kaporral és petrezselyemmel összekeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sopszka saláta
5.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (4 szavazat)

A hagymát megtisztítjuk, a paradicsomot és az uborkát megmossuk, megszárítjuk és apró kockákra vágjuk. Az ecetet a sóval, borssal és az olajjal elkeverjük, majd a kockázott zöldségekkel összekeverjük, pár órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor szintén kockákra vágott juhsajttal megszórjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (1 vote)

A hagymát vékony karikára vágjuk, a paprikát csíkokra metéljük, az uborkát és a paradicsomot feldaraboljuk. Kibélelünk egy nagy tálat salátalevelekkel, ráhalmozzuk az összekevert zöldségeket és a kockára vágott sajtot, majd leöntjük az öntettel. Tetejére szórjuk az olajbogyót.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tzatziki saláta
9.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.5 (2 szavazat)

Az uborkát meghámozzuk és a sajtreszelő nagyobbik fokán lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk. Közben a túrót összekeverjük a tejföllel, a kefírrel, az olajjal, és a citromlével, sóval, borssal ízesítjük, és belenyomjuk a fokhagyát is. Az uborkáról leszűrjük a levét, és összekeverjük a túrós masszával. Tálalásig hűtőben tartjuk. Grill húsokhoz nagyon finom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Fetás káposztasaláta
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (3 szavazat)

Káposztából a fehérkáposzta, paprikából a sárga húsú paprika a javasolt. A káposztát felszeleteljük fél ujjnyi vastagra. Az uborkát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk és megsózzuk. A paprikát is vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, majd szintén vékony szeletekre vágjuk. A feta sajtot felkockázzuk.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A kígyóuborkát nem kell meghámozni. Az uborkát lereszeljük, és az összes többi hozzávalóval jól elkeverjük. Legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tartalom átvétel