Alapanyagok: kockacukor felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Horthy diós
8.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (6 szavazat)

Az élesztőt a langyos tejben a kockacukor hozzáadásával felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, sót, margarint, tojássárgákat és a felfutatott élesztőt, kelttésztát gyúrunk és egy órát pihenni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket: a darált diót összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral és a tojások keményre felvert habjával.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Az élesztőt 1/2 dl langyos tejjel és a kockacukorral felfuttatjuk, a szitált liszthez adjuk, egy kevés vízzel összedolgozzuk, kilisztezett tálba tesszük, és konyharuhával letakarva langyos helyen megkelesztjük. Egy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, a tojássárgákkal és a tojással, egy csipet sóval, beledolgozzuk a megkelt tésztába, és még annyi tejet vagy tejfölt adunk hozzá, hogy ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Tűzálló tál aljára tesszük a megtisztított, szükség szerint kockákra vágott déligyümölcsöt, és leöntjük forró borral. A tál tetejére rostélyt fektetünk, erre halmozzuk a kockacukrot, amit egy deci rummal megöntözünk, meggyújtjuk. Az égő cukor megolvad, rácsorog a boros gyümölcsre, majd a rostélyt levéve, még a forró puncshoz öntjük a frissen főtt, forró teát, meg a maradék rumot. Jól ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.3 (6 szavazat)

Az élesztőt cukros langyos tejben feloldjuk, és meleg helyen hagyjuk megkelni. A lisztet mély tálba szitáljuk, a friss tehéntúróval jól elmorzsoljuk és a sót hozzáadjuk. A megkelt élesztőt ráöntjük a lisztre és annyi langyos tejet öntünk rá, hogy lágy tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, közben fokozatosan a tésztára öntjük az olvasztott langyos vajat és simára dagasztjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.7 (6 szavazat)

A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát, a sót. Az élesztőt langyos, cukros, kevés lisztes vízzel elkeverjük és hagyjuk megkelni. A kész kovászt a liszthez öntjük, és langyos vízzel lágy tésztát dagasztunk, közben az olvasztott vajat is hozzáadjuk. 45 percig letakarva a tésztát meleg helyen kelni hagyjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (6 szavazat)

Az élesztőt langyos, cukros vízben megkelesztjük. A kukoricalisztet átszitáljuk és mély tálba öntjük. A megkelt élesztőt, a sót, a búzalisztet összekeverjük és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A tészta kidolgozása közben adjuk hozzá a napraforgóolajat. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg a kézről és a tálról egyaránt le nem válik.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (8 szavazat)

Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, és közepes keménységű tésztát dagasztunk. Az olajat közben ráöntjük és beledolgozzuk. Ha kész, a tésztát ízlés szerint forrázzuk, zsírozott, lisztezett sütőlapra helyezzük.

Tartalom átvétel