Alapanyagok: majonéz felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, május 25 - 18:59
|
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk és fél órát állni hagyjuk, majd egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és megsütjük. A salátát megtisztítjuk a külső levelektől és csíkokra vagdaljuk. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt összekeverjük, a majonézzel, a mustárral és a vízzel, sóval, borssal ízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 31 - 23:06
|
A közepes nagyságú uborkákat héjastól kis kockákra vágjuk és összekeverjük az apróra vágott kaporral. Nem sózzuk. Étkezés előtt ráöntjük az uborkára a joghurttal, vagy tejföllel hígított majonézt, és ha kell sózzuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 31 - 18:06
|
A margarint a tejjel összeforraljuk, majd a levesszük a tűzről és beleszitáljuk a lisztet. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A töltelékhez való tojásokat keményre főzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 9 - 22:32
|
A sertéskarajból vásárláskor csont nélkülit válasszunk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fél deci olívaolajjal meglocsoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük pácolódni. A padlizsánt és a cukkínit félujjnyi vastag szeletekre, a paradicsomot pedig félbe vágjuk és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk a maradék olívaolajjal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 9 - 22:23
|
A csont nélküli karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A bacon szeleteket, a vékonyra szelt közepes cukkínit és a kaliforniai paprikát ráfektetjük, szorosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval összetűzzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és grillen pirosra sütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 9 - 22:14
|
A közepes nagyságú cukkíniket és a gombát szeletekre vágjuk, a lilahagymát felcikkezzük, a paprikákat nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot pedig hatodoljuk. Az így előkészített zöldségeket váltakozva nyársra húzzuk, majd sóval, borssal és az aprított rozmaringgal fűszerezzük. Az olívaolajjal meglocsoljuk, és forró rostlapon pirosra sütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, április 18 - 13:19
|
Az újhagymát megtisztítjuk, a zöldjét levágjuk és félretesszük a mártáshoz. A hagymákat forrásban lévő sós vízben 1 perdig főzzük, majd lecsepegtetjük. Ezután megforgatjuk lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában, és bő forró olajban megsütjük.
Mártással kínáljuk: a majonézt összekeverjük a ketchuppal és apróra vágott hagymazöldet keverünk hozzá.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomi, 2009, március 27 - 19:31
|
A majonézt a sajtkrémet és a ketchupot összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát, és a csíkokra vágott csemegeuborkát. Apróra vágott hagymával, sóval, borssal ízesítjük. A kifliket kettévágjuk, és megkenjük a krémmel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 9 - 00:46
|
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk, és hosszában félbevágjuk. A sárgákat kiszedjük, és egy mélyebb tálba tesszük. A sonkát nagyon apróra összevágjuk. A tojássárgákat villával összetörtjük. Hozzáadjuk a margarint, a majonézt, és az egészet habosra keverjük. Belekeverjük a sonkát, sózzuk, borsozzuk. Az egészet jól összedolgozzuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 20 - 23:01
|
A paprikát és a snidlinget megmossuk és apróra vágjuk. Simára keverjük a majonézt, a pirospaprikát, a tejet, az ecetet/citromlevet, a paprikadarabokat és a Tabasco-szószt. 10 percig állni hagyjuk, majd megszórjuk a snidlinggel.
|
|
|
|
|
|