Alapanyagok: margarin felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(6 szavazat) A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk (mielőtt a kakaóport beletennénk, egy kis masszát kiveszünk, ez lesz a világos rész, a méhecske a kaptáron). A világos masszát a méhecske formába nyomjuk, majd megtöltjük a sötét masszával, kicsit megnyomkodjuk és óvatosan levesszük róla a formát, végül rárakjuk a kekszre vagy piskótára.
|
|||
(2 szavazat) Langyos, cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt. Ha kész, hozzáönjtük a liszthez, belekeverjük a zsírt, és ízlés szerint sózzuk. Letakarjuk és fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát 8 cipóra osztjuk, a cipókat egyesével kör alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, 8 részre vágjuk és kifli alakúra feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. |
|||
(9 szavazat) Az élesztőt langyos, (1 evőkanálnyi) cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet összekeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a megtuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. Dagasztás után négyfelé osztjuk a tésztát, egyesével kinyújtjuk majd mindegyiket megkenjük a következő krémmel: a margarint a tojássárgával és a sóval habosra keverjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit és kb.
|
|||
(3 szavazat) A lisztet összekeverem az olvasztott margarinnal, hozzáadom a tojást, a porcukrot és a tejben elkevert élesztőt. Jól összekeverem, és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap reggel a tésztát 8 felé osztom, „hurkát” sodrok belőle és csiga alakban feltekerem.
|
|||
(1 vote) Hozzávalók 10 dkg sötét kakaópor, 25 dkg margarin, 35 dkg kristálycukor, 4 egész tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés 1. A margarint, a kakaót és a cukrot kis lángon kevergetve felolvasztjuk, majd lehűtjük. 2. A tojásokat villával felverjük és a lehűlt keverékhez adjuk. A lisztet elvegyítjük a kókusszal és az előzőekbe dolgozzuk. |
|||
(5 szavazat) A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk (a liszttől függ, hogy kicsit kevesebb vagy több tejjel dolgozzuk össze). A tésztát folpackba tekerjük és a hűtőben pihentetjük pár órát, de legjobb, ha egy éjszakán át ott hagyjuk. Pihentetés után a tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval csíkokra vágjuk.
|
|||
(5 szavazat) Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a felolvasztott margarint, a sót, a fehérborsot, és kelt tésztát dagasztunk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
|
|||
(13 szavazat) A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a masszát összegyúrjuk. Egyórai pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
|
|||
A leveles tészát vékonyra nyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelet tepsibe rakjuk. A tojásokat felverjük és megkenjük a pogácsák tetejét, sózzuk, és a fele mennyiséget szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben (200 fokon kb. 10-15 perc) megsütjük őket.
|
|||
(1 vote) A kivert, befűszerezett pulykamellet margarinnal kikent tűzálló tálba fektetjük. Ráöntjük a tejjel hígított tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és alufóliával befedve előmelegített sütőben kb. fél órán át sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát és tovább sütjük, amíg a sajt rápirul. Párolt rizs és saláta illik mellé.
|
|||
