Alapanyagok: mazsola felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 17 - 14:53
|
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tojássárgákat, a vanília kikapart belsejét (én vaníliás cukrot használtam) és porcukrot ízlés szerint. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krumplis-tojássárgás masszával. Ha szeretjük tehetünk bele mazsolát is.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 31 - 23:44
|
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csipetnyi sót, reszelt citromhéjat, a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, és a joghurtot. Ha szeretjük keverhetünk hozzá mazsolát, darabos diót, csokoládét, mandulát. Egy kuglóf formát kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, beleöntjük a tésztát és kb. 1 órát sütjük. (160-170 fokon).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 26 - 00:08
|
A lisztet összekeverjük a porcukorral, a tojásokkal, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a lágy margarinnal, a tejjel, sóval és a mézzel, majd papírformával bélelt muffin-sütőbe öntjük (a forma csak 3/4-ig legyen megtöltve). A tetejére tehetünk ízlés szerint mazsolát, csokidarabokat. A muffint 200 fokon, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 11 - 23:59
|
A megtisztított, jó puha almákat vékony szeletekre vágjuk, soronként porcukorral üvegtálba összerakjuk, közé hintjük a mazsolát, fél óráig állni hagyjuk, ezután jól összerázzuk, rummal meglocsoljuk és a vékonyra vágott mandulával megszórjuk. Vegyíthetünk hozzá vékony karikákra vágott, tisztított narancsot is.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 20 - 20:28
|
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat, az áztatott mazsolát és a vaníliáscukrot. Jól eldolgozzuk, hűtőben megdermesztjük. Vékony hengereket formázunk a masszából, majd olvasztott tortabevonóba mártjuk. A csokoládés rudakat fogyasztás előtt jól hűtsük le!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 20 - 20:19
|
Az élesztőt 2 dl édes tejben megkelesztjük. Habosra keverjük a puha vajat vagy margarint a többi cukorral, a tojássárgákkal, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, végül a megfutatott élesztőt meg a lisztet. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy kelt tésztát kapjunk, végül közékeverjük a mazsolát. Amikor már hólyagos, kivajazott kuglóf formába öntjük (kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 2 - 23:07
|
A babapiskótát darabokra törjük, a harmadát egy tál aljába rendezzük és meglocsoljuk rummal, diót és mazsolát szórunk rá. Ráöntjük a vaníliapuding felét és újra kezdjük a rétegezést: piskóta, rum, dió, mazsola, majd a puding másik fele. Erre jön az utolsó réteg: piskóta, rum, dió, mazsola.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 5 - 00:01
|
A langyos tejben (1 kiskanál cukor hozzáadásával) megfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk margarint, sót, a porcukorral elkavart tojássárgáját, és a felfutott élesztőt. Jól átdolgozzuk, dagasztjuk, hogy hólyagos legyen és langyos helyen, letakarva egy óráig kelesztjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, április 10 - 22:04
|
A tejet felforraljuk, beleöntjük a felvert tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, és kis lángon állandóan keverve addig főzzük amíg túrós nem lesz, ekkor a mazsolát is hozzákeverjük. A savót leöntjük róla, és gézbe kötjük (jó erősen megcsavarjuk), egy éjszakán át fellógatva hagyjuk kicsöpögni. Másnap szeletelhető lesz. Állaga a sajthoz hasonlít.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 31 - 22:24
|
Összekeverjük a cukrot a tejszínnel, és a vajjal, majd 8 percig főzzük, ha félig kihűlt hozzáadjuk a kakaóport és a vaníliás cukrot, és összekeverjük a tejporral. Magában is finom, de ízesíthetjük mazsolával, mogyoróval, kókusszal. Egy tálcára simítjuk és tetszőleges formákat vágunk belőle.
|
|
|
|
|
|