Alapanyagok: méz felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(5 szavazat) Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet, fehéredésig sütjük. Ezután rászórjuk a zöldbabot és a fűszereket, majd lefedve 10 percig pároljuk. Felöntjük fél dl vízzel, és további 5 percig főzzük. A tejszínt összekeverjük a mézzel és a citromlével, hozzáönjtük a húshoz, egyet rottyantunk rajta és kész. Rizzsel tálaljuk.
|
|||
(1 vote) A hagymát megtisztítjuk, karikáka vágjuk. Az olajon a mézet világosbarnára karamellizáljuk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk. A fölaprított fűszerekkel megszórjuk, megsózzuk és egy kevés vizet aláöntve, lefedve, kis lángon körülbelül 20 percig puhítjuk. Ráöntjük a vizet, majd a borral ízesítjük.
|
|||
(6 szavazat) A lisztet összekeverjük a porcukorral, a tojásokkal, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a lágy margarinnal, a tejjel, sóval és a mézzel, majd papírformával bélelt muffin-sütőbe öntjük (a forma csak 3/4-ig legyen megtöltve). A tetejére tehetünk ízlés szerint mazsolát, csokidarabokat. A muffint 200 fokon, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
|
|||
(13 szavazat) A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a paprikát kimagozzuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát 8 cikkre szeleteljük, az ananászt kis szeletekre, a gyömbért is vékony szeletekre vágjuk. Az olajat megmelegítjük egy serpenyőben, és a csirkemell csíkokat megpirítjuk benne, majd kivesszük a húst.
|
|||
(2 szavazat) A lisztet a sütőporral átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztot vajat, a langyos mézet, a citromhéjat és a fahéjat. Összekeverjük, jól kidolgozzuk, és másnapig hűtőben állni hagyjuk. Másnap kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk (lisztezett deszkán dolgozzunk), tetszés szerinti formákat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjük tojássárgával.
|
|||
(3 szavazat) Az alapanyagokat összekeverjük, muffinpapírral bélelt muffin-formába töltjük és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
|
|||
(1 vote) Érett, puha almát meghámozunk, vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot mézzel habosra verjük és az almaszeletekre öntjük. Üvegtálba helyezzük, dióval megszórjuk.
|
|||
(16 szavazat) A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott húst, fűszerezzük, kevés vizet öntünk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, beletesszük a zúzott fokhagymát, zsírjára sütjük. Egy másik edényben a tejfölhöz keverjük a mustárt, a mézet, a vajat, az oreganót és a bazsalikomot. A szószt a húsra öntjük, felforraljuk. Krumplipürét adunk hozzá.
|
|||
(1 vote) A cukkinit megtisztítva centis kockákra vágjuk, a vajon hirtelen lepirítjuk, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, befűszerezzük és készre pároljuk (csak olyan puhára, hogy a formáját megőrizze). Melegen is fogyasztható, de hidegen is jó körítés főtt és sült húsokhoz.
|
|||
(6 szavazat) A répát megtiszítjuk, lereszeljük. A diót megdaráljuk. A tojássárgákat összekeverjük a mézzel, dióval, liszttel, fahéjjal és a szegfűszeggel, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját. Összekeverjük, sütőpapírral bélelt tortaformába vagy kisebb tepsibe öntjük, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A tetejére készíthetünk citrommázat, de anélkül is finom.
|
|||
