Alapanyagok: mustár felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2011, június 21 - 14:10
|
Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a felolvasztott margarint, a sót, a fehérborsot, és kelt tésztát dagasztunk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 12 - 22:17
|
A sajtot, a meghámozott almát és a sonkát vékony szeletekre vágjuk, s megfelelő edényben jól összekeverjük. A joghurtot a mustárral, borssal, sóval, cukorral, paprikával elvegyítjük, s a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A mártást ráöntjük a salátára, s egy óra hosszat állni hagyjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, május 25 - 18:59
|
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk és fél órát állni hagyjuk, majd egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és megsütjük. A salátát megtisztítjuk a külső levelektől és csíkokra vagdaljuk. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt összekeverjük, a majonézzel, a mustárral és a vízzel, sóval, borssal ízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, május 3 - 00:43
|
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, felszeleteljük. A hagymát zöldjével együtt finomra vágjuk. A mártáshoz egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, sóval, borssal, mustárral ízesítjük. Utána hozzákeverjük a tojásszeleteket és a hagymakarikákat, és lefedve hűtőbe rakjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, február 25 - 23:54
|
Az élesztőt cukros, langyos vízben megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, az őrölt köményt, és a zúzott fokhagymát, majd a megkelt élesztőt, és tésztává gyúrjuk, kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk (ujjnyi vastagra), megkenjük mustárral, reszelt sajtot szórunk rá, a virslit ízlés szerinti darabokban tehetjük rá, belegöngyöljük (én kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 11 - 19:22
|
A lencsét átválogatom, és előző este beáztatom. Másnap egy lábasban az olajon megdinsztelem az apróra vágott kis fej vöröshagymát, majd beleteszem a beáztatott lencsét, fokhagymával, babérlevéllel, sóval ízesítem, felöntöm vízzel és lassú tűzön puhára főzöm. Ezután a babérlevelet kiveszem a vízből, és turmixgéppel pépesítem a levest, hozzáadom a mustárt és a tejszínt, majd felforralom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 12 - 01:01
|
A kifliket két darabra vágom, majd hosszában is kettévágom. A vajat sóval, és az áttört fokhagymával habosra keverem. A sonkát és a sajtot olyan csíkokra vágom, hogy a kiflibe beleférjen (kocka alakú sajtnál ill. sonkánál 3 db-ra).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 12 - 00:15
|
A csirkemelleket szeleteljük fel, enyhén klopfoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd közepes tűzön süssük meg. Közben aprítsuk fel a hagymát. A megsült csirkét tartsuk melegen és ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a bort, a ketchupot és a Worcestert. Kanállal kevergetve 3 percig főzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 20 - 22:45
|
Elkészítem a szószt: összekeverem a ketchupot a mustárral, olajjal, szójaszósszal, sóval, kakukkfűvel, bazsalikommal, őrölt köménnyel. A húst apróra szeletelt fokhagymával megtűzdelem, sóval, borssal megszórom és alaposan megkenem a szósszal, majd 1-2 órát állni hagyom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 13 - 00:02
|
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott húst, fűszerezzük, kevés vizet öntünk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. Levesszük a fedőt, beletesszük a zúzott fokhagymát, zsírjára sütjük. Egy másik edényben a tejfölhöz keverjük a mustárt, a mézet, a vajat, az oreganót és a bazsalikomot. A szószt a húsra öntjük, felforraljuk. Krumplipürét adunk hozzá.
|
|
|
|
|
|