Alapanyagok: narancslé felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(13 szavazat) A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a paprikát kimagozzuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát 8 cikkre szeleteljük, az ananászt kis szeletekre, a gyömbért is vékony szeletekre vágjuk. Az olajat megmelegítjük egy serpenyőben, és a csirkemell csíkokat megpirítjuk benne, majd kivesszük a húst.
|
|||
(3 szavazat) A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, és annyi narancslével dolgozzuk össze, hogy jól formázható legyen a masszánk. Kicsit pihentetjük, majd a masszából fél tojásokat formázunk (én egy teáskanálba nyomkodtam bele) és megforgatjuk kókuszreszelékben. (forgathatjuk színes szórócukorban, csokidarában is). |
|||
|
|||
(1 vote) A pohárban jól átforgatunk két jégkockát, ráöntjük a gint, a Camparit, majd a narancslevet. Citromkarikával díszítve kínáljuk.
|
|||
Pezsgő poharakba jégdarabokat teszünk, majd ráöntjük a narancslét, a citromlét, a citromszörpöt, végül az egészet felöntjük hűtött pezsgővel, s citromkarikával díszítjük.
|
|||
(7 szavazat) A tésztájához először megolvasztjuk gőzön az apróra tört étcsokit és a kockára vágott vajat. Amikor már lágy a csokis vaj, akkor levesszük a gőzről, hogy langyosra hűlhessen. Elektromos kézi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd fakanállal keverjük bele a tésztába a narancs dzsemet, az átszűrt narancslevet és a langyos, vajas csokit.
|
|||
