Alapanyagok: olaj felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 26 - 20:46
|
Az élesztőt langyos, (1 evőkanálnyi) cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet összekeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a megtuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. Dagasztás után négyfelé osztjuk a tésztát, egyesével kinyújtjuk majd mindegyiket megkenjük a következő krémmel: a margarint a tojássárgával és a sóval habosra keverjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit és kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 25 - 20:28
|
A tepsit sütőpapírral kibélelem és kicsit bekenem olajjal. A tojásokat felverem a tejjel és sóval ízesítem. A kenyeret belemártom a tojásos masszába és belerakom a tepsibe. Előmelegített sütőben 10 percig sütöm, majd a kenyereket megfordítom és további 10 percig sütöm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 17 - 14:53
|
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tojássárgákat, a vanília kikapart belsejét (én vaníliás cukrot használtam) és porcukrot ízlés szerint. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krumplis-tojássárgás masszával. Ha szeretjük tehetünk bele mazsolát is.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2011, szeptember 11 - 20:02
|
A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, forró sós vízben kb. 2 perc alatt megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan szedjük ki, úgy hogy 2-2 hagyma réteg maradjon, és még tudjunk bele tölteléket rakni. (1 nagy hagymából kb. 3 db tölteni való hagyma-körünk lesz. A hagymák középső, már nem tölthető részét belerakhatjuk -összedarabolva - a töltelékbe).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2011, augusztus 2 - 20:12
|
A hagymát apróra vágom, olajon aranysárgára párolom, lehúzom a tűzről megszórom pirospaprikával, és felöntöm 2 l vízzel. Belerakom a megtisztított és vékony szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és az apróra vágott petrezselyem zöldet. sóval, őrölt borssal ízesítem és puhára főzöm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2011, augusztus 2 - 19:34
|
A hagymát kockákra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk, vízzel felengedjük, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott krumplit, sóval, borssal és húsleveskockával ízesítjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és összeturmixoljuk, végül hozzákeverjük a tejszínt, és felforraljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 21 - 15:02
|
Az élesztőt a langyos, cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a sót és az olajat. A tésztát összegyúrjuk és duplájára kelesztjük. Ezután kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és megkenjük a margarin, só, tojássárga és reszelt sajt keverékével. Feltekerjük, kb. 2 cm vastag csigákra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 20 - 15:28
|
A spagettit kifőzzük, lecsöpögtetjük, félretesszük. A wokban felforrósítjuk az olajat és megkaramellizáljuk rajta a cukrot, majd felöntjük vízzel (kb. 1 dl) és hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát, a durvára reszelt sárgarépát, és a lecsöpögtetett gombát, a zúzott fokhagymát, majd addig pároljuk, amíg víz van rajta. (kb. 2-3 perc).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 20 - 15:20
|
A szalonnát és a sonkát kis kockákra vágom, és az olajon egy serpenyőben (kis lángon) megpirítom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 12 - 22:11
|
A rukkolát megmossuk és lecsöpögtetjük. Az olajon kicsit megpirítjuk a bacont, hozzáadjuk a szeletekre vágott lilahagymát, az apróra darabolt fokhagymát, és a rozmaringleveleket. Pár percig pirítjuk, majd a tűzről levesszük, megöntözzük a balzsamecettel és ráöntjük a rukkolára.
|
|
|
|
|
|