Alapanyagok: padlizsán felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Rakott padlizsán
5.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.3 (3 szavazat)

A padlizsánokat megmosom, és felszeletelem kb. 1 cm vastagra, besózom és állni hagyom fél órát. Ezután lecsöpögtetem, és szalvétával leitatom róla a levét. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, borssal megszórom, és egy kenőecsettel megkenem olajjal, majd előmelegített sütőben 15 percig sütöm, félidőben megfordítva a padlizsánokat, ilyenkor megint egy kicsit megkenem olajjal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Padlizsán paradicsommal, mozzarelával
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A padlizsánokat megmosom és hosszában kb. fél cm vastag szelekre vágom, besózom és állni hagyom 1 órát. Közben elkészítem a paradicsom szószt: a zúzott fokhagymát az olajon kicsit megpirítom, és rárakom a meghámozott, apró kockákra vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal, és friss bazsalikommal ízesítem, kb. 20 percig párolom lassú tűzön.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.8 (4 szavazat)

Az apróra vágott vöröshagymát zsírban kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a darált sertéshúst, sóval, fokhagymával, törött borssal fűszerezzük és összepirítjuk. 2 dl tejből, 1 tojásból és a lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk. A meghámozott, magjától eltávolított padlizsánt vastagabb egyforma szeletekre vágjuk, megsózzuk, a lisztbe és a palacsintatésztába mártva, forró olajban kisütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (3 szavazat)

A marhahúst ledaráljuk, ebből legjobb a nem túl zsíros. A hagymát finomra vágjuk, majd egy keverőtálban keverjük össze az alapanyagokat, a nagy kockákra vágott padlizsán kivételével. Ezután 10 percig állni hagyjuk, majd tojás nagyságúra szaggatjuk a masszát. Zsírba mártott kézzel a megformázott húsdarabokat felszúrjuk egy nyársra, úgy, hogy a húsok között egy padlizsánkocka legyen.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (1 vote)

A sertéskarajból vásárláskor csont nélkülit válasszunk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fél deci olívaolajjal meglocsoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük pácolódni. A padlizsánt és a cukkínit félujjnyi vastag szeletekre, a paradicsomot pedig félbe vágjuk és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk a maradék olívaolajjal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (1 vote)

A csont nélküli karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A bacon szeleteket, a vékonyra szelt közepes cukkínit és a kaliforniai paprikát ráfektetjük, szorosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval összetűzzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és grillen pirosra sütjük.

Tartalom átvétel