Alapanyagok: padlizsán felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(3 szavazat) A padlizsánokat megmosom, és felszeletelem kb. 1 cm vastagra, besózom és állni hagyom fél órát. Ezután lecsöpögtetem, és szalvétával leitatom róla a levét. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, borssal megszórom, és egy kenőecsettel megkenem olajjal, majd előmelegített sütőben 15 percig sütöm, félidőben megfordítva a padlizsánokat, ilyenkor megint egy kicsit megkenem olajjal.
|
|||
(1 vote) A padlizsánokat megmosom és hosszában kb. fél cm vastag szelekre vágom, besózom és állni hagyom 1 órát. Közben elkészítem a paradicsom szószt: a zúzott fokhagymát az olajon kicsit megpirítom, és rárakom a meghámozott, apró kockákra vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal, és friss bazsalikommal ízesítem, kb. 20 percig párolom lassú tűzön.
|
|||
(4 szavazat) Az apróra vágott vöröshagymát zsírban kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a darált sertéshúst, sóval, fokhagymával, törött borssal fűszerezzük és összepirítjuk. 2 dl tejből, 1 tojásból és a lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk. A meghámozott, magjától eltávolított padlizsánt vastagabb egyforma szeletekre vágjuk, megsózzuk, a lisztbe és a palacsintatésztába mártva, forró olajban kisütjük.
|
|||
(3 szavazat) A marhahúst ledaráljuk, ebből legjobb a nem túl zsíros. A hagymát finomra vágjuk, majd egy keverőtálban keverjük össze az alapanyagokat, a nagy kockákra vágott padlizsán kivételével. Ezután 10 percig állni hagyjuk, majd tojás nagyságúra szaggatjuk a masszát. Zsírba mártott kézzel a megformázott húsdarabokat felszúrjuk egy nyársra, úgy, hogy a húsok között egy padlizsánkocka legyen.
|
|||
(1 vote) A sertéskarajból vásárláskor csont nélkülit válasszunk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fél deci olívaolajjal meglocsoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük pácolódni. A padlizsánt és a cukkínit félujjnyi vastag szeletekre, a paradicsomot pedig félbe vágjuk és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk a maradék olívaolajjal.
|
|||
(1 vote) A csont nélküli karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A bacon szeleteket, a vékonyra szelt közepes cukkínit és a kaliforniai paprikát ráfektetjük, szorosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval összetűzzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és grillen pirosra sütjük.
|
|||