Alapanyagok: paprika felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gölődin leves
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (4 szavazat)

A hagymát apróra vágom, olajon aranysárgára párolom, lehúzom a tűzről megszórom pirospaprikával, és felöntöm 2 l vízzel. Belerakom a megtisztított és vékony szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és az apróra vágott petrezselyem zöldet. sóval, őrölt borssal ízesítem és puhára főzöm.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A csirkehúst kockára vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, alufóliába csomagoljuk, és sütőben, a saját gőzében puhára pároljuk. A zöldségeket alaposan megmossuk és leszárítjuk. A saláta leveleit apróra összetépkedjük, vagy késsel összevágjuk, a többit felkarikázzuk. A zöldségeket és a kihűlt húst üvegtálba tesszük.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Eredeti Hortobágyi húsos palacsinta
9.18182
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.2 (11 szavazat)

A kész paprikás csirkét a mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finomlukú húsdarálón megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borsal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (4 szavazat)

A fél karikára vágott hagymát az olajban üvegesre sütjük. A megtisztított paprikát és paradicsomot apró darabokra vágva pár percig a hagymával együtt pároljuk. Hozzáadjuk a halászlé kockát, sót, borsot és végül a fűszerpaprikát, ezután vízzel felöntjük. Utána belerakjuk a megmosott és megtisztított apró halat és halfejet. Ezt 3-4 órán keresztül főzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tarhonyás leves
7.7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.7 (10 szavazat)

Olajon sűrűn kevergetve világosbarnára pirítjuk a tarhonyát. Hozzáadjuk a félbevágott kis fej vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felönjtük hidegvízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, adhatunk hozzá 1 paradicsomot és 1 zöldpaprikát is. Fedő alatt kis lángon addig főzzük, amíg a tarhonya meg a burgonya meg nem puhult.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A megtisztított gyenge zöldbabot 2 cm-es darabokra vágjuk. Egy kis fej hagymát apróra vágunk, és az olajban világos sárgára fonnyasztjuk. Beletesszünk egy késhegynyi pirospaprikát, utána zöldbabot. Gyengén megsózzuk, kevés vizet öntünk alá, és jól befedve puhára pároljuk. Tehetünk hozzá egy zöldpaprikát és egy paradicsomot is.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
2
Értékelés: nincs Átlagérték: 2 (1 vote)

A burgonyát héjában megfőzzük és kockákra vágjuk. A szalonnát kockákra vágva üvegesre olvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és amikor pirulni kezd, megpaprikázzuk, végül beledobjuk a kockákra vágott burgonyát. Erős tűzön pirítjuk, és mikor már egész ropogós, világosbarna, ráütjük az előzőleg elhabart nyers tojásokat. Csak addig hagyjuk a tűzön, míg a tojás kocsonyássá nem vált.

csicsi képe
Súgó megjelenítése
8.53333
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (15 szavazat)

Nagyon egyszerű és finom. A neve: Rakott cucc. Egy átlagos nagyságú tepsit kizsírozunk, majd a sertéscombot fel szeleteljük (ne túl vastagra), és a tepsibe szépen egymás mellé helyezzük a szeleteket. A paprikát, burgonyát, gombát (ha nincs össze darabolva) feldaraboljuk, és ezeket a sertéscombra rakjuk(burgonya, paprika, gomba). Ezt az eljárást ismét megcsináljuk, az előzőre ráhelyezve.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Paradicsomlé házilag
7.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.2 (6 szavazat)

A paradicsomokat átmossuk, feldaraboljuk, a hibás részeket kivágjuk. Egy nagy lábasban felrottyantjuk, majd paradicsompaszírozón átdaráljuk. A kapott levet ismét egy nagy lábasba rakjuk, és felfőzzük, ízlés szerint adhatunk hozzá: zellerzöldet, paprikát.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.3
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (20 szavazat)

Az alapanyagokat megtisztítjuk, felszeleteljük (az uborkát, hagymát, paprikát: uborka szeletelővel, a káposztát: káposzta gyaluval). Egy nagy tálban összekeverjük az alapanyagokat és rászórjuk a cukrot, a sót, a borként, hozzáönjük az ecetet, és jól összekavarjuk. 1 napig állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk, és lekötözzük a tetetejét.

Tartalom átvétel