Alapanyagok: paradicsom felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2011, augusztus 2 - 20:12
|
A hagymát apróra vágom, olajon aranysárgára párolom, lehúzom a tűzről megszórom pirospaprikával, és felöntöm 2 l vízzel. Belerakom a megtisztított és vékony szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és az apróra vágott petrezselyem zöldet. sóval, őrölt borssal ízesítem és puhára főzöm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:14
|
Az tonhalat leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal, paprikával és az uborkával, valamint a citromlével, sóval, borssal ízesíthetjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:13
|
Az tonhalat leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal, paprikával és az uborkával, valamint a citromlével, sóval, borssal ízesíthetjük.
)
A hozzávalókat összekeverjük. Kész.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 30 - 14:11
|
A fejes salátát csíkokra vágjuk, az uborkát, a retket, az újhagymát szeletekre vágjuk (előtte besózzuk) a kemény tojásokat nyolc részre daraboljuk. Összekeverjük, hozzáadjuk a répát, és a cikkekre vágott paradicsomot, és az egészet leöntjük sózott kefírrel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, február 27 - 19:33
|
A csirkehúst kockára vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, alufóliába csomagoljuk, és sütőben, a saját gőzében puhára pároljuk. A zöldségeket alaposan megmossuk és leszárítjuk. A saláta leveleit apróra összetépkedjük, vagy késsel összevágjuk, a többit felkarikázzuk. A zöldségeket és a kihűlt húst üvegtálba tesszük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisztes, 2009, december 3 - 16:02
|
A kész paprikás csirkét a mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finomlukú húsdarálón megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borsal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, december 1 - 00:25
|
A fél karikára vágott hagymát az olajban üvegesre sütjük. A megtisztított paprikát és paradicsomot apró darabokra vágva pár percig a hagymával együtt pároljuk. Hozzáadjuk a halászlé kockát, sót, borsot és végül a fűszerpaprikát, ezután vízzel felöntjük. Utána belerakjuk a megmosott és megtisztított apró halat és halfejet. Ezt 3-4 órán keresztül főzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisztes, 2009, november 29 - 17:43
|
A pontyfilét hidegvízben alaposan megmossuk, tiszta ruhával leszárítjuk, sózzuk, szalonnával megtűzdeljük, zsemlemorzsába mártjuk, majd a felhasználásig félre tesszük. Rozsdamentes edénybe vajat hevitünk, beletesszük a finomra vágott (tisztitva kb. 10 deka)vöröshagymát, megpirítjuk, megszórjuk kalocsai rózsapaprikával, felengedjük hal-alaplével, sózzuk és beforraljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 24 - 00:17
|
Vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot és a magházától megtisztított, felszeletelt almát. Meghintjük curryvel, és fedő alatt összepároljuk. Lábosban felforrósítjuk a maradék vajat, barnára pirítjuk rajta a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az almás masszával.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 20 - 23:18
|
A csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, zellerzölddel, paprikával, paradicsommal ízesítem. Amikor felfőtt a leves, a habját leszedem róla, és hozzáadom a megtisztított darabokra vágott zöldségeket. Addig főzöm amíg a hús, és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 2 óra).
|
|
|
|
|
|