Alapanyagok: petrezselyem felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, július 12 - 22:17
|
A sajtot, a meghámozott almát és a sonkát vékony szeletekre vágjuk, s megfelelő edényben jól összekeverjük. A joghurtot a mustárral, borssal, sóval, cukorral, paprikával elvegyítjük, s a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A mártást ráöntjük a salátára, s egy óra hosszat állni hagyjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 24 - 00:32
|
Olajon sűrűn kevergetve világosbarnára pirítjuk a tarhonyát. Hozzáadjuk a félbevágott kis fej vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felönjtük hidegvízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, adhatunk hozzá 1 paradicsomot és 1 zöldpaprikát is. Fedő alatt kis lángon addig főzzük, amíg a tarhonya meg a burgonya meg nem puhult.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 12 - 00:25
|
A zöldborsót kifejtjük és az olajon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, liszttel meghintjük, s előbb vízzel, azután tejjel felengedjük, és 3-4 percig főzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 12 - 00:05
|
Amíg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk. Az olajban a hagymát megfuttatjuk, majd a mirelit zöldséget beletéve, néhány percig pároljuk. A tűzről levéve beleszórjuk a zöldpetrezselymet, és félretesszük. Eközben már feltesszük az aprólékot, és majdnem készre főzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 6 - 20:39
|
Serpenyőbe tegyünk 2 evőkanál olívaolajat, ezen pirítsuk meg a felaprított hagymát és a fokhagymát és a vékony karikákra vágott paradicsomot. Keverjük el a tojást, az apróra vágott sajtot, a petrezselymet, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a serpenyő tartalmát. Az olaj maradékával ugyanebben a serpenyőben süssük meg az omlettet. Az olajbogyókkal és a petrezselyemmel díszítsük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 12 - 23:04
|
Sajtos: a sajtot összekeverjük a tejjel.
Ketchupos: a ketchuphoz hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, őrölt borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.
Túrós: a túrót a tejföllel elkeverem, sóval, borssal, fokhagymával ízesítem.
Zöldfűszeres túrós: a túrót a tejföllel elkeverem, sóval, borssal, és ízlés szerint apróra vágott fűszerekkel ízesítem: petrezselyem, kapor, bazsalikom, snidling.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 9 - 22:32
|
A sertéskarajból vásárláskor csont nélkülit válasszunk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd fél deci olívaolajjal meglocsoljuk. Pár órára a hűtőbe tesszük pácolódni. A padlizsánt és a cukkínit félujjnyi vastag szeletekre, a paradicsomot pedig félbe vágjuk és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk a maradék olívaolajjal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 9 - 22:23
|
A csont nélküli karajszeleteket vékonyra klopfoljuk, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A bacon szeleteket, a vékonyra szelt közepes cukkínit és a kaliforniai paprikát ráfektetjük, szorosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval összetűzzük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és grillen pirosra sütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 4 - 23:28
|
A meghámozott karalábét széles laskára vagy kockára vágjuk, és egy kevés sóval a zsíradékban saját levében vagy egy kevés vízzel puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, egy kevés vízzel felengedjük, és összevagdalt petrezselyemmel meghintve, tejfölözve tálaljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, április 8 - 22:59
|
A zsemlét tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk, és hozzáadjuk a káposztareszelőn lereszelt kemény tojásokat. Az apróra vágott hagymát és a petrezselymet megpirítjuk, ezeket is hozzátesszük. Az egészet sóval és borssal fűszerezzük, majd ráütjük a nyers tojásokat. Jól átdolgozzuk és pogácsákat szaggatunk belőle, melyeket vékonyan lisztbe mártva kevés felhevített olajon ropogósra sütünk.
|
|
|
|
|
|