Alapanyagok: petrezselyemgyökér felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(6 szavazat) A szalonnát kockákra vágjuk és kevés olajon kisütjük, hozzátesszük a szintén apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra tördelt lebbencstésztát és kicsit tovább pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, sárgarépát, és petrezselyemgyöket, sózzuk, zöldpetrezselymet is szórhatunk rá.
|
|||
(3 szavazat) Náhány órára hideg vízben áztatjuk az átválogatott lencsét, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, és petrezselyemgyökeret, meg egy darabka citromhéjat, és kevés sóval ízesítve puhára főzzük. Még melegen kevés ecettel, és csipetnyi cukorral ízesítjük, ha kihűlt belereszeljük a zellert, és a vöröshagymát. Kissé megborsozzuk, a citormhéjat kidobjuk belőle, és legalább egy napig hideg ...
|
|||
(11 szavazat) A csirkemellet megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. A megtisztított megmosott hasábokra vágott zöldségeket a hagymával egy liter vízben puhára főzzük. Ezután a csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, az egyik mellet vékony metéltre vágjuk, a másikat pedig a zöldséggel együtt botmixer segítségével összeturmixoljuk. A lisztből a margarinnal világos rántást készítünk, és megszórjuk a finomra ...
|
|||
(12 szavazat) A zöldségeket mossuk, tisztítjuk, majd húsdarálón ledaráljuk, a zöld leveleket is. Összekeverjük fél kg sóval, s azonnal üvegekbe rakjuk. |
|||
(14 szavazat) A hagymákat kockára vágom és olajon megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket (én reszelni szoktam őket), ha szükséges vizet öntök alá (kb. 1 dl) és fedő alatt puhára párolom. Kihűlés után összeturmixolom. A paradicsom pürét kevés olajon felforrósítom és fűszerezem sóval, borssal, vegetával, oreganóval, bazsalikommal, rozmaringgal, vagy - pizza fűszerkeverékkel. Az összeturmixolt zöldségeket ...
|
|||