Alapanyagok: pirospaprika felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2011, augusztus 2 - 20:12
|
A hagymát apróra vágom, olajon aranysárgára párolom, lehúzom a tűzről megszórom pirospaprikával, és felöntöm 2 l vízzel. Belerakom a megtisztított és vékony szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és az apróra vágott petrezselyem zöldet. sóval, őrölt borssal ízesítem és puhára főzöm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, április 1 - 20:32
|
A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és ízesítjük pirospaprikával, őrölt borssal, sóval. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felönjtük annyí vízzel, hogy ellepje, majorannával és babérlevéllel ízesítjük, visszarakjuk a tűrre, és lassú lángon puhára főzzük. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és tojásszeletelővel karikákra vágjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 31 - 18:45
|
Az egész darab csirkecombokat sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával fűszerezem, majd sorban tepsibe rakom. Mellérakom a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott fokhagymát, ráöntöm az olajat és a sört, majd alufóliával letakarom kb. 30-40 percig párolom - közben párszor meglocsolom a saját levével -, majd a fóliát leveszem és kicsit megpirítom a tetejét.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, december 1 - 00:25
|
A fél karikára vágott hagymát az olajban üvegesre sütjük. A megtisztított paprikát és paradicsomot apró darabokra vágva pár percig a hagymával együtt pároljuk. Hozzáadjuk a halászlé kockát, sót, borsot és végül a fűszerpaprikát, ezután vízzel felöntjük. Utána belerakjuk a megmosott és megtisztított apró halat és halfejet. Ezt 3-4 órán keresztül főzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, december 1 - 00:14
|
Az olajból és a lisztből paprikás rántást készítünk, a kifacsart hordós káposztát rádobjuk, és két liter vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, és az egészet jó puhára főzzük. Tálalás előtt beleöntjük a tejfölt, és ha a káposzta nem volt elég savanyú, ecettel utánaízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, december 1 - 00:06
|
A füstölt húst puhára főzzük, a szalonnát apró kockákra vágva zsírjára sütjük. A finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a savanyú káposztát, a babérlevelet és felöntjük a félretett füstöltlével. Zsemleszínű rántásba zúzot fokhagymát pirítunk, berántjuk vele a levest.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 24 - 00:41
|
A túrót összekeverem a vajjal, tejföllel, pirospaprikával, sóval, őrölt köménnyel ízesítem, hozzáadom az apróra vágott (vagy reszelt) vöröshagymát, jó habosra keverem. Adhatunk hozzá mustárt, sört, őrölt borsot is. A paprikákat megmosom, ás csumájuk mentén késheggyel körbevágom a tetejüket, az ereket és a magokat kiszedem, és mindegyiket megtöltöm a körözöttel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 23 - 23:41
|
Az olajat felhevítjük, majd a lisztet rászórjuk, és állandó, folyamatos keverés közben világosbarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a köménymagot, és a tűzről lehúzva, de folyamatosan kevergetve kipattogtatjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felöntjük vízzel, sóval ízesítjük és jól felforraljuk. Közben a zsemlét apró kockákra vágjuk, és olajon barnára pirítjuk. A levest kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 12 - 00:39
|
A májat megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megdinszteljük, pirospaprikával, őrölt borssal, majorannával ízesítjük, majd a májat beletéve, a legnagyobb lángon 6-8 percig sütjük, közben fordítjuk. Utólag sózzuk, ízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 6 - 21:58
|
A darált húst összekeverem a zsemlemorzsával, tejjel, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem. Folpackkon téglalapalakúra simítom és rárakom a sonka szeleteket, erre a szeletelt sajtot, majd ismét sonkát, és felgöngyölítem. A tetejét megszórom zsemlemorzsával. Közepesen meleg sütőben sütöm meg.
|
|
|
|
|
|