Alapanyagok: porcukor felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(6 szavazat) A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk (mielőtt a kakaóport beletennénk, egy kis masszát kiveszünk, ez lesz a világos rész, a méhecske a kaptáron). A világos masszát a méhecske formába nyomjuk, majd megtöltjük a sötét masszával, kicsit megnyomkodjuk és óvatosan levesszük róla a formát, végül rárakjuk a kekszre vagy piskótára.
|
|||
(8 szavazat) Hozzávalók: 35 dkg finom liszt, 15dkg porcukor,
|
|||
(3 szavazat) A lisztet összekeverem az olvasztott margarinnal, hozzáadom a tojást, a porcukrot és a tejben elkevert élesztőt. Jól összekeverem, és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap reggel a tésztát 8 felé osztom, „hurkát” sodrok belőle és csiga alakban feltekerem.
|
|||
(3 szavazat) Az élesztőt porcukros, langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a csipet sót, a tejfölt, ezt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük, meleg helyen konyharuhával lefedve.
|
|||
(3 szavazat) A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd hozzákeverjük a kakaóport, a végén óvatosan beleforgatjuk tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, előmelegített (170 fokon) sütőben sütjük (kb.
|
|||
(3 szavazat) Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd lecsumázzuk, és a négy legnagyobb szemet a díszítésre félretesszük, a többit kisebb darabokra vágjuk. A túrót áttörjük, a tejföllel (vagy kefírrel), a citromlével meg a cukorral kikeverjük, és a felét négy mély üvegkehelybe töltjük. Erre az összevágott eper meg a maradék túrókrém kerül, és ezt a felső részt csak egyszer megkeverjük.
|
|||
(6 szavazat) A lisztet összekeverjük a porcukorral, a tojásokkal, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a lágy margarinnal, a tejjel, sóval és a mézzel, majd papírformával bélelt muffin-sütőbe öntjük (a forma csak 3/4-ig legyen megtöltve). A tetejére tehetünk ízlés szerint mazsolát, csokidarabokat. A muffint 200 fokon, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
|
|||
(9 szavazat) Ezt a süteményt sokan Inteligens krémesnéven is ismerik. Elkészítése: A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, a margarinnal, a liszttel és a vaníliás cukorral, majd lassan hozzákeverjük a tejet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a tejes masszával.
|
|||
(2 szavazat) A lisztet a sütőporral átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztot vajat, a langyos mézet, a citromhéjat és a fahéjat. Összekeverjük, jól kidolgozzuk, és másnapig hűtőben állni hagyjuk. Másnap kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk (lisztezett deszkán dolgozzunk), tetszés szerinti formákat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjük tojássárgával.
|
|||
(5 szavazat) A csokoládét feldaraboljuk és tejben állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukrot, és hozzáadjuk a tojássárgáját. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a csokoládéhoz. Hűvös helyen 3 órát pihentetjük, majd a masszából kis golyókat formálunk. Kakaóporba vagy porcukorba hempergetjük.
|
|||
