Alapanyagok: retek felhasználásával készült receptek: 1. oldal
A csirkehúst kockára vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, alufóliába csomagoljuk, és sütőben, a saját gőzében puhára pároljuk. A zöldségeket alaposan megmossuk és leszárítjuk. A saláta leveleit apróra összetépkedjük, vagy késsel összevágjuk, a többit felkarikázzuk. A zöldségeket és a kihűlt húst üvegtálba tesszük.
|
|||
A retket meg a hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomot és a meghámozott tojásokat cikkekre, a sonkát hajszálvékony csíkokra vágjuk. Az egészet óvatosan összekeverjük, majd salátalevéllel bélelt tálra vagy tányérokra halmozzuk, a hűtőszekrényben tartjuk. Közvetlenül tálalás előtt a mártással meglocsoljuk, és meleg pirítóssal kínáljuk.
|
|||
(2 szavazat) A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk. A párizsit is csíkokra szeleteljük, majd az egészet összekeverjük egy salátástálban. Egy másik tálban összekeverjük a joghurtot a fokhagymával, mustárral, cukorral és sóval ízesítjük. Az öntetet a zöldségekhez adjuk és óvatosan összekeverjük. Tálalás előtt hűtőszekrénybe tesszük.
|
|||
