Alapanyagok: rizs felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 6 - 22:31
|
A cukkiniket (4 db, 20-30 cm-es) meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, közepét kivájjuk. Sós, enyhén ecetes, forrásban lévő vízben 2-3 percig főzzük, majd kivesszük és lecsöpögtetjük. A rizst kevés olajon kicsit megpirítjuk és dupla mennyiségű vízzel felöntjük, fedő alatt megpároljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 19 - 21:19
|
Egy kb 1 kilós tököt hosszában kettévágunk, héjától és belsejétől megtisztítjuk. A rizst kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Egy kis fej hagymát kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a darált húst, készre sütjük. Ha a hús kihűlt összekeverjük a rizzsel, tojással, és a reszelt sajt felével, 1 evőkanál tejföllel, apróra vágott kaporral, és ételízesítővel ízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 1 - 23:55
|
A padlizsánt félbevágjuk, a belsejét kivájjuk és apró kockákra vágjuk. Felforrósított olajban a rizst, a hagymakarikákat, a kis darabokra vágott paradicsomot, valamint a padlizsándarabokat megdinszteljük, majd fél liter vízzel felöntjük. Minden fűszert és a szétnyomott fokhagymát hozzáadjuk, fedő alatt kb. 15 percig pároljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 1 - 23:33
|
A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, június 22 - 20:09
|
A csirkemellet csíkokra szeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben a zöldségeket enyhén sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük (a levét félretesszük), a húst a zöldségekkel összekeverjük, ráöntjük a rizst, felöntjük a vízzel (használhatjuk a zöldség főzőlevét) és lassú tűzön készre pároljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, június 10 - 23:33
|
Párolt rizst készítünk, amit kiolajozott, kimorzsázott tepsiben egyenletesen elterítünk. Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a húst, befűszerezzük sóval, borssal, és ketchuppal, majd állandó keverés mellett lepirítjuk. Ha ez elkészült, eloszlatjuk a rizsen, és a hámozott, karikára vágott paradicsommal befedjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, április 8 - 23:05
|
A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk. A zöldpetrezselymet apróra vágjuk, olajban megdinszteljük, és ebben pároljuk meg a rizst. Mikor majdnem kész, jól meg is borsozzuk. Apróra vágott hagymával paprikás pörköltalapot készítünk, beletesszük a karikára vágott paradicsomot és tojásokat. Ízlés szerint sózzuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 15 - 00:38
|
A rizst a vízzel elkevert cukros tejben megfőzzük. Ne nagyon keverjük kanállal, inkább rázogassuk, hogy a szemek ne törjenek össze. Ha megfőtt félrehúzzuk és hagyjuk kihűlni. Közben a tojássárgákat a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját, és a lisztet. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük és előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben kb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fiúkanyukája, 2009, február 16 - 21:06
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 11 - 01:10
|
A vajat a liszttel felhevítjük. Hozzátesszük a tejet, és az egészet sűrű tejmártássá főzzük. A rizst előre megfőzzük, beleütjük az egész tojást, és beleöntjük a sűrű tejmártásba. Megízesítjük, jól kikeverjük, s hüvelykujjnyi vastagságú rudacskákat formálunk belőle. Ezután lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártva a rudacskákat bebundázzuk, majd forró olajban kisütjük.
|
|
|
|
|
|