Alapanyagok: rozsliszt felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Az élesztőt szétmorzsoljuk, és 1 dl langyos vízben feloldjuk. Belekeverünk két evőkanál rozslisztet, 1 főtt, áttört burgonyát, és meleg helyen kb. 1 óra alatt megkelesztjük. A kétféle lisztet átszitáljuk, összekeverjük, hozzáadjuk a magokat, a sót, a megkelt kovászt, és langyos vízzel alaposan összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen bő órát kelesztjük. Olajjal kikent szögletes formába ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
1
Értékelés: nincs Átlagérték: 1 (1 vote)

Kevés lisztből, kicsi élesztőből és langyos vízből kovászt készítünk, melyet 6-8 órán keresztül érlelünk. Ha elkészül, hozzákeverjük mind a kétféle lisztet. (Felhasználás előtt ne felejtsük el átszitálni.) Ezután hozzáadjuk az élesztőt, a sót és annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezt jól kidolgozzuk és fél óráig érleljük. Cipót formálunk belőle és újra kelesztjük legalább fél ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.71429
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.7 (7 szavazat)

Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.1
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.1 (10 szavazat)

Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.14286
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.1 (7 szavazat)

1 dl vízzel a mézet és az élesztőt összekeverjük. A liszteket átszitáljuk és rászórjuk a sót. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez és összekeverjük vele, majd meleg vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát gyúrhassunk. A tésztát konyharuhával betakarjuk, és 1 órán át meleg helyen hagyjuk kelni. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átdagasztjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6
Értékelés: nincs Átlagérték: 6 (7 szavazat)

Az élesztőt mézes, langyos vízzel, kevés liszttel kelesztjük. Közben a liszteket átszitáljuk, összekeverjük a lenmaggal, a szezámmaggal, a ledarált mogyoróval, a mandulával és vizet adunk hozzá. Ezután hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és addig dagasztjuk, amíg a tészta felülete sima nem lesz. 45 percig kelesztjük, majd kivajazott tepsibe tesszük. Letakarva ismét 30 percig kelesztjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.71429
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.7 (7 szavazat)

Az élesztőt cukros langyos tejben 10-15 percig kelesztjük. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, az olajat, a megkelt élesztőt, és tejjel az egészet tésztává gyúrjuk. 45-50 percig meleg helyen kelesztjük. Közben a fűszereket ízlés szerint összeállítjuk és összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára helyezzük és két részre osztjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.11111
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.1 (9 szavazat)

A burgonyát megfőzzük, melegen áttörjük a kétféle langyos átszitált liszttel, sóval, cukorral összekeverjük és tálba tesszük. Közben az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük, és a lisztre öntjük. A többi tejet is hozzáadjuk és jól összekeverjük, majd az olvasztott margarint ráöntjük, és addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem nyerünk.

Tartalom átvétel