Alapanyagok: rum felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, január 23 - 11:43
|
A gesztenyemasszát hagyjuk felengedni, majd burgonyanyomón áttörjük, és alaposan kikeverjük a tojássárgákkal és annyi tejjel, hogy sűrű krémet kapjunk. Egy kevés rummal ízesítjük, beletesszük a kakaóport. Végül összekeverjük a kemény habbá vert tejszínnel, és folpackkal bélelt őzgerincformába töltjük. Mélyhűtőben megfagyasztjuk. Ha kész kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisztes, 2009, december 3 - 17:08
|
A tészta elkészítése: A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkavarjük, majd az egészet összedolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle, tepsibe tesszük és világosra sütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisztes, 2009, november 26 - 22:03
|
Kétféle (egy sima és egy piskóta) tésztát készítünk, melyet sütőpapirral fedett sütőlemezre kenünk és megsütjük. Elkészítjük a tölteléket: A tejből, lisztből, 15 deka cukorból, tojássárgájából és a zselatinból sárga krémet főzünk. A tojásfehérjét a maradék 20 deka kristálycukorral kemény habbá verjük, és a főzött sárga krémhez keverjük óvatosan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 11 - 23:59
|
A megtisztított, jó puha almákat vékony szeletekre vágjuk, soronként porcukorral üvegtálba összerakjuk, közé hintjük a mazsolát, fél óráig állni hagyjuk, ezután jól összerázzuk, rummal meglocsoljuk és a vékonyra vágott mandulával megszórjuk. Vegyíthetünk hozzá vékony karikákra vágott, tisztított narancsot is.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 11 - 22:48
|
A nagyobb, savanykás almákat megmossuk és legyaluljuk. 5 kiló almapéphez 1 kg cukrot számítunk. A cukrot a vízzel sziruppá főzzük, és rummal ízesítjük, majd az almapéphez keverjük, Üvegekbe tömködjük, lekötjük, a helyére tesszük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, június 22 - 19:50
|
A tojások sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és tovább keverjük, beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot, és a tortadarát, rummal ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, rászórjuk a megmosott, lecsöpögtetett málnát. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 31 - 18:20
|
A gesztenyemasszát a vajjal, és a rummal jól összedolgozzuk. Folpackkal kibélelünk egy salátás tálat és a masszát úgy töltjük bele, hogy mindenütt kb. 1,5 cm vastag legyen. Amíg a tölteléket elkészítjük, a gesztenyével bélelt tálat a hűtőbe rakjuk. A töltelék: a zselatint hideg vízzel simára keverjük, fél percig forraljuk, majd langyosra hűtjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 19 - 23:51
|
A zöld dió akkor jó befőttnek, ha belül még puha. Május végétől érdemes elkezdeni. Egy darabot késsel kettévágunk, ha nem akad meg a kés a héjában akkor jó lesz befőttnek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, április 18 - 13:48
|
Az alapanyagokat összegyúrjuk, két órára hűtőbe tesszük, hosszú, 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk. 5-6 centiméteresre daraboljuk, kis kifliket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, előmelegített, forró sütőben sütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 15 - 20:54
|
A kekszet összegyúrjuk a porcukorral, a kakaóporral, meglocsoljuk a rummal, a kávéval és a tejjel. Ha túl száraz lenne, tovább lazíthatjuk még tejjel. Apró gömböket formázunk belőle, és kókuszreszelékben megforgatjuk.
|
|
|
|
|
|