Alapanyagok: rum felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gesztenyés parfé
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (4 szavazat)

A gesztenyemasszát hagyjuk felengedni, majd burgonyanyomón áttörjük, és alaposan kikeverjük a tojássárgákkal és annyi tejjel, hogy sűrű krémet kapjunk. Egy kevés rummal ízesítjük, beletesszük a kakaóport. Végül összekeverjük a kemény habbá vert tejszínnel, és folpackkal bélelt őzgerincformába töltjük. Mélyhűtőben megfagyasztjuk. Ha kész kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Őszibarack süti
9.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.6 (10 szavazat)

A tészta elkészítése: A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkavarjük, majd az egészet összedolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle, tepsibe tesszük és világosra sütjük.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Somlói galuska házilag
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (6 szavazat)

Kétféle (egy sima és egy piskóta) tésztát készítünk, melyet sütőpapirral fedett sütőlemezre kenünk és megsütjük. Elkészítjük a tölteléket: A tejből, lisztből, 15 deka cukorból, tojássárgájából és a zselatinból sárga krémet főzünk. A tojásfehérjét a maradék 20 deka kristálycukorral kemény habbá verjük, és a főzött sárga krémhez keverjük óvatosan.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A megtisztított, jó puha almákat vékony szeletekre vágjuk, soronként porcukorral üvegtálba összerakjuk, közé hintjük a mazsolát, fél óráig állni hagyjuk, ezután jól összerázzuk, rummal meglocsoljuk és a vékonyra vágott mandulával megszórjuk. Vegyíthetünk hozzá vékony karikákra vágott, tisztított narancsot is.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A nagyobb, savanykás almákat megmossuk és legyaluljuk. 5 kiló almapéphez 1 kg cukrot számítunk. A cukrot a vízzel sziruppá főzzük, és rummal ízesítjük, majd az almapéphez keverjük, Üvegekbe tömködjük, lekötjük, a helyére tesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A tojások sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és tovább keverjük, beleforgatjuk a keményre vert tojáshabot, és a tortadarát, rummal ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, rászórjuk a megmosott, lecsöpögtetett málnát. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gesztenye bomba sütemény
7.88889
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.9 (18 szavazat)

A gesztenyemasszát a vajjal, és a rummal jól összedolgozzuk. Folpackkal kibélelünk egy salátás tálat és a masszát úgy töltjük bele, hogy mindenütt kb. 1,5 cm vastag legyen. Amíg a tölteléket elkészítjük, a gesztenyével bélelt tálat a hűtőbe rakjuk. A töltelék: a zselatint hideg vízzel simára keverjük, fél percig forraljuk, majd langyosra hűtjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Zöld dió befőtt
9.35
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.4 (20 szavazat)

A zöld dió akkor jó befőttnek, ha belül még puha. Május végétől érdemes elkezdeni. Egy darabot késsel kettévágunk, ha nem akad meg a kés a héjában akkor jó lesz befőttnek.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Gesztenyés kifli sütemény
5.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (2 szavazat)

Az alapanyagokat összegyúrjuk, két órára hűtőbe tesszük, hosszú, 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk. 5-6 centiméteresre daraboljuk, kis kifliket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, előmelegített, forró sütőben sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kókuszgolyó verzió
7.93333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.9 (15 szavazat)

A kekszet összegyúrjuk a porcukorral, a kakaóporral, meglocsoljuk a rummal, a kávéval és a tejjel. Ha túl száraz lenne, tovább lazíthatjuk még tejjel. Apró gömböket formázunk belőle, és kókuszreszelékben megforgatjuk.

Tartalom átvétel