Alapanyagok: saláta felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A fejes salátát csíkokra vágjuk, az uborkát, a retket, az újhagymát szeletekre vágjuk (előtte besózzuk) a kemény tojásokat nyolc részre daraboljuk. Összekeverjük, hozzáadjuk a répát, és a cikkekre vágott paradicsomot, és az egészet leöntjük sózott kefírrel.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A csirkehúst kockára vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, alufóliába csomagoljuk, és sütőben, a saját gőzében puhára pároljuk. A zöldségeket alaposan megmossuk és leszárítjuk. A saláta leveleit apróra összetépkedjük, vagy késsel összevágjuk, a többit felkarikázzuk. A zöldségeket és a kihűlt húst üvegtálba tesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Az uborkával, zöldpaprikával, újhagymával együtt félkarikára vágjuk. A salátát négy nagy levelén kívül durva darabokra aprítjuk. A parizert és a sajtot csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük. A kefírt sóval, borssal, curryvel, citromlével, finomra vágott kaporral és petrezselyemmel összekeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Salátafőzelék
6.26667
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (15 szavazat)

A margarinon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát, majd rádobjuk a salátát, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi félig ellepi (a saláta pillanatok alatt összeesik), s pár percet fedő alatt pároljuk, meghintjük a felaprított kaporral, sózzuk. Tejfölös habarással sűrítjük, cukorral, citromlével ízesíthetjük. Tükörtojással tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

A tojásokat keményre főzzük, és hideg vízben hagyjuk kihűlni. Közben a párizsit lebőrözzük, és kb. négycentis csíkokra vágjuk. Az öntethez az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. Az ecetet a mustárral, a sóval meg a borssal simára keverjük, az olajat apránként habverővel beledolgozzuk, majd a hagymakarikákat beleforgatjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A retket meg a hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomot és a meghámozott tojásokat cikkekre, a sonkát hajszálvékony csíkokra vágjuk. Az egészet óvatosan összekeverjük, majd salátalevéllel bélelt tálra vagy tányérokra halmozzuk, a hűtőszekrényben tartjuk. Közvetlenül tálalás előtt a mártással meglocsoljuk, és meleg pirítóssal kínáljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, a héját leszedjük, és a tojást cikkekre vágjuk. A hagymát szeleteljük. Ugyancsak cikkekre vágjuk a kemény, húsos paradicsomokat. Egy salátástálat alaposan mosott, lecsöpögtetett salátalevelekkel kibélelünk, erre halmozzuk az előkészített tojás, hagymát, paradicsomot. Keverni nem szabad!

Tomi képe
Súgó megjelenítése
1
Értékelés: nincs Átlagérték: 1 (1 vote)

A húst vékony csíkokra vágjuk, és a szójamártásba forgatva hűtőszekrényben fél napig érleljük. A sajtot dobókocka nagyságú darabokra szabjuk. A salátát megmossuk, és leveleire szedjük. A paradicsomot négybe, a kaprot apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát karikákra vágjuk. A hús lecsöpögtetjük, és teflonserpenyőben két evőkanál olajon barnára sütjük, borssal és ...

Tomi képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A kis kockákra vágott húst a megfőzött, lehűtött, meghámozott és apró kockákra vágott burgonyával s a vékonyra szeletelt uborka felével tálba rakjuk, majonézzel, sóval, ecettel elkeverjük, salátástálon felhalmozzuk, a maradék uborkával és salátalevelekkel díszítjük. Egy részét felhasználhatjuk főtt tojás vagy nyers paradicsom töltelékéül. (A főtt tojást félbevágjuk, sárgáját kivesszük, ...

Tomi képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A zöldségeket megmossuk, lecsöpögtetjük. Apróra vágjuk a szőlőszemeket és az olívabogyót. A feta sajtot felkockázzuk. A saláta leveleit egy tálba tépkedjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Meglocsoljuk olívaolajjal , és óvatosan összekeverjük. Fogyasztás előtt jól behűtjük. Önmagában is ehetjük, de sültekhez, grill húsokhoz is jó.

Tartalom átvétel