Alapanyagok: saláta felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, március 30 - 14:11
|
A fejes salátát csíkokra vágjuk, az uborkát, a retket, az újhagymát szeletekre vágjuk (előtte besózzuk) a kemény tojásokat nyolc részre daraboljuk. Összekeverjük, hozzáadjuk a répát, és a cikkekre vágott paradicsomot, és az egészet leöntjük sózott kefírrel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, február 27 - 19:33
|
A csirkehúst kockára vágjuk, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, alufóliába csomagoljuk, és sütőben, a saját gőzében puhára pároljuk. A zöldségeket alaposan megmossuk és leszárítjuk. A saláta leveleit apróra összetépkedjük, vagy késsel összevágjuk, a többit felkarikázzuk. A zöldségeket és a kihűlt húst üvegtálba tesszük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 2 - 22:25
|
A paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Az uborkával, zöldpaprikával, újhagymával együtt félkarikára vágjuk. A salátát négy nagy levelén kívül durva darabokra aprítjuk. A parizert és a sajtot csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük. A kefírt sóval, borssal, curryvel, citromlével, finomra vágott kaporral és petrezselyemmel összekeverjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 4 - 23:24
|
A margarinon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát, majd rádobjuk a salátát, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi félig ellepi (a saláta pillanatok alatt összeesik), s pár percet fedő alatt pároljuk, meghintjük a felaprított kaporral, sózzuk. Tejfölös habarással sűrítjük, cukorral, citromlével ízesíthetjük. Tükörtojással tálaljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 31 - 23:44
|
A tojásokat keményre főzzük, és hideg vízben hagyjuk kihűlni. Közben a párizsit lebőrözzük, és kb. négycentis csíkokra vágjuk. Az öntethez az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. Az ecetet a mustárral, a sóval meg a borssal simára keverjük, az olajat apránként habverővel beledolgozzuk, majd a hagymakarikákat beleforgatjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 31 - 23:33
|
A retket meg a hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomot és a meghámozott tojásokat cikkekre, a sonkát hajszálvékony csíkokra vágjuk. Az egészet óvatosan összekeverjük, majd salátalevéllel bélelt tálra vagy tányérokra halmozzuk, a hűtőszekrényben tartjuk. Közvetlenül tálalás előtt a mártással meglocsoljuk, és meleg pirítóssal kínáljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, március 31 - 23:23
|
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, a héját leszedjük, és a tojást cikkekre vágjuk. A hagymát szeleteljük. Ugyancsak cikkekre vágjuk a kemény, húsos paradicsomokat. Egy salátástálat alaposan mosott, lecsöpögtetett salátalevelekkel kibélelünk, erre halmozzuk az előkészített tojás, hagymát, paradicsomot. Keverni nem szabad!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomi, 2008, december 28 - 22:26
|
A húst vékony csíkokra vágjuk, és a szójamártásba forgatva hűtőszekrényben fél napig érleljük. A sajtot dobókocka nagyságú darabokra szabjuk. A salátát megmossuk, és leveleire szedjük. A paradicsomot négybe, a kaprot apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát karikákra vágjuk. A hús lecsöpögtetjük, és teflonserpenyőben két evőkanál olajon barnára sütjük, borssal és ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomi, 2008, december 28 - 22:09
|
A kis kockákra vágott húst a megfőzött, lehűtött, meghámozott és apró kockákra vágott burgonyával s a vékonyra szeletelt uborka felével tálba rakjuk, majonézzel, sóval, ecettel elkeverjük, salátástálon felhalmozzuk, a maradék uborkával és salátalevelekkel díszítjük. Egy részét felhasználhatjuk főtt tojás vagy nyers paradicsom töltelékéül. (A főtt tojást félbevágjuk, sárgáját kivesszük, ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomi, 2008, november 3 - 19:32
|
A zöldségeket megmossuk, lecsöpögtetjük. Apróra vágjuk a szőlőszemeket és az olívabogyót. A feta sajtot felkockázzuk. A saláta leveleit egy tálba tépkedjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Meglocsoljuk olívaolajjal , és óvatosan összekeverjük. Fogyasztás előtt jól behűtjük. Önmagában is ehetjük, de sültekhez, grill húsokhoz is jó.
|
|
|
|
|
|