Alapanyagok: simaliszt felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(9 szavazat) A langyos tejhez adunk egy kávéskanál cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, tojással, sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk és 30 percig pihenni hagyjuk.
|
|||
(2 szavazat) Az élesztőt, langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a darált tepertőt, a tojássárgákat, a kefírt és a bort. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett deszkán kb.
|
|||
(1 vote) A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csipetnyi sót, reszelt citromhéjat, a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, és a joghurtot. Ha szeretjük keverhetünk hozzá mazsolát, darabos diót, csokoládét, mandulát. Egy kuglóf formát kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, beleöntjük a tésztát és kb. 1 órát sütjük. (160-170 fokon).
|
|||
(9 szavazat) Az elkészítés menete függ a kenyérsütő gép egyedi tulajdonságaitól. A megadott alapanyagok mennyiségét itt, az adagoknál is lehet változtatni. A recept elkészítésekor vegyük figyelembe a kenyérsütő gépünk teljesítményét és az elkészíthető adagok mennyiségét!
|
|||
