Alapanyagok: só felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(9 szavazat) A langyos tejhez adunk egy kávéskanál cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, tojással, sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk és 30 percig pihenni hagyjuk.
|
|||
(2 szavazat) Langyos, cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt. Ha kész, hozzáönjtük a liszthez, belekeverjük a zsírt, és ízlés szerint sózzuk. Letakarjuk és fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát 8 cipóra osztjuk, a cipókat egyesével kör alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, 8 részre vágjuk és kifli alakúra feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. |
|||
(9 szavazat) Az élesztőt langyos, (1 evőkanálnyi) cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet összekeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a megtuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. Dagasztás után négyfelé osztjuk a tésztát, egyesével kinyújtjuk majd mindegyiket megkenjük a következő krémmel: a margarint a tojássárgával és a sóval habosra keverjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit és kb.
|
|||
(10 szavazat) A tepsit sütőpapírral kibélelem és kicsit bekenem olajjal. A tojásokat felverem a tejjel és sóval ízesítem. A kenyeret belemártom a tojásos masszába és belerakom a tepsibe. Előmelegített sütőben 10 percig sütöm, majd a kenyereket megfordítom és további 10 percig sütöm.
|
|||
(2 szavazat) Az élesztőt, langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a darált tepertőt, a tojássárgákat, a kefírt és a bort. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett deszkán kb.
|
|||
(4 szavazat) A hozzávalókat összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel átgyúrjuk, kinyújtjuk, a tetejét sajttal megszórjuk és megsütjük.
|
|||
(3 szavazat) Az élesztőt porcukros, langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a csipet sót, a tejfölt, ezt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük, meleg helyen konyharuhával lefedve.
|
|||
(1 vote) A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, forró sós vízben kb. 2 perc alatt megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan szedjük ki, úgy hogy 2-2 hagyma réteg maradjon, és még tudjunk bele tölteléket rakni. (1 nagy hagymából kb. 3 db tölteni való hagyma-körünk lesz. A hagymák középső, már nem tölthető részét belerakhatjuk -összedarabolva - a töltelékbe).
|
|||
(4 szavazat) A hagymát apróra vágom, olajon aranysárgára párolom, lehúzom a tűzről megszórom pirospaprikával, és felöntöm 2 l vízzel. Belerakom a megtisztított és vékony szeletekre vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és az apróra vágott petrezselyem zöldet. sóval, őrölt borssal ízesítem és puhára főzöm.
|
|||
(4 szavazat) A hagymát kockákra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk, vízzel felengedjük, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott krumplit, sóval, borssal és húsleveskockával ízesítjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és összeturmixoljuk, végül hozzákeverjük a tejszínt, és felforraljuk.
|
|||
