Alapanyagok: szezámmag felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2012, április 30 - 11:07
|
A langyos tejhez adunk egy kávéskanál cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, tojással, sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk és 30 percig pihenni hagyjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2011, augusztus 2 - 13:44
|
A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk (a liszttől függ, hogy kicsit kevesebb vagy több tejjel dolgozzuk össze). A tésztát folpackba tekerjük és a hűtőben pihentetjük pár órát, de legjobb, ha egy éjszakán át ott hagyjuk. Pihentetés után a tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval csíkokra vágjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, április 1 - 19:42
|
A leveles tészát vékonyra nyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelet tepsibe rakjuk. A tojásokat felverjük és megkenjük a pogácsák tetejét, sózzuk, és a fele mennyiséget szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben (200 fokon kb. 10-15 perc) megsütjük őket.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Liza, 2009, május 20 - 15:51
|
A recept élesztővel készül, de nem kell keleszteni. A töltelék hozzávalóit, - a 20 dkg margarint, (Rama) 2 tojás sárgáját és 2 mokkáskanálnyi sót - előre összekeverjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 1 - 22:54
|
A bébikukoricát csepegtesse le. A cukkinit vágja hosszában félbe, majd keresztben negyedbe, ha túl hosszú, szelje 3-4 cm-es darabokra. A szójaszószt keverje össze a gyömbérporral. A káposztát vágja csíkokra, a hagymát aprítsa fel. A gombát csepegtesse le, a kisebbeket egyben hagyhatja, a nagyobbakat felezze vagy negyedelje. Egy serpenyőben hevítsen olajat, tegye bele a hagymát, a káposztát ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 29 - 00:19
|
A répát, a zöldpaprikát, és a hagymát csíkokra vágjuk, és megpároljuk az olajon. Felöntjük az erőlevessel, 8 percig főzzük. Cayenne-borssal ízesítjük. A kínai zacskós levesből kivesszük a tésztát, és beletesszük a levesbe, majd további 2 percig főzzük a levest. Szezámmaggal megszórva tálaljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 28 - 05:04
|
Langyos, lisztes cukros vízben a szárított élesztőt feloldjuk, kelni hagyjuk és a lisztet, a cukrot, a sót, a búzacsírát, a vajat jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy jó, kemény nyújtható tésztát kapjunk. Az egészet lisztezett gyúródeszkára borítjuk és jól kidolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és fényes nem lesz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 28 - 03:38
|
Az élesztőt mézes, langyos vízzel, kevés liszttel kelesztjük. Közben a liszteket átszitáljuk, összekeverjük a lenmaggal, a szezámmaggal, a ledarált mogyoróval, a mandulával és vizet adunk hozzá. Ezután hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és addig dagasztjuk, amíg a tészta felülete sima nem lesz. 45 percig kelesztjük, majd kivajazott tepsibe tesszük. Letakarva ismét 30 percig kelesztjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, szeptember 22 - 09:17
|
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük (ez a kenéshez kell majd). A lisztet összedolgozzuk a ramaval, sütőporral, sóval, szemes mákkal, tojássárgájával, és a tejföllel. Vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével, a tetejére szezámmagot szórunk. Derelyevágóval kis szeletkéket vágunk és megsütjük.
|
|
|
|
|
|