Alapanyagok: tej felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(6 szavazat) A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk (mielőtt a kakaóport beletennénk, egy kis masszát kiveszünk, ez lesz a világos rész, a méhecske a kaptáron). A világos masszát a méhecske formába nyomjuk, majd megtöltjük a sötét masszával, kicsit megnyomkodjuk és óvatosan levesszük róla a formát, végül rárakjuk a kekszre vagy piskótára.
|
|||
(9 szavazat) A langyos tejhez adunk egy kávéskanál cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, tojással, sóval, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk és 30 percig pihenni hagyjuk.
|
|||
(9 szavazat) Az élesztőt langyos, (1 evőkanálnyi) cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet összekeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a megtuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. Dagasztás után négyfelé osztjuk a tésztát, egyesével kinyújtjuk majd mindegyiket megkenjük a következő krémmel: a margarint a tojássárgával és a sóval habosra keverjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit és kb.
|
|||
(10 szavazat) A tepsit sütőpapírral kibélelem és kicsit bekenem olajjal. A tojásokat felverem a tejjel és sóval ízesítem. A kenyeret belemártom a tojásos masszába és belerakom a tepsibe. Előmelegített sütőben 10 percig sütöm, majd a kenyereket megfordítom és további 10 percig sütöm.
|
|||
(2 szavazat) Az élesztőt, langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a darált tepertőt, a tojássárgákat, a kefírt és a bort. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett deszkán kb.
|
|||
(3 szavazat) A lisztet összekeverem az olvasztott margarinnal, hozzáadom a tojást, a porcukrot és a tejben elkevert élesztőt. Jól összekeverem, és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap reggel a tésztát 8 felé osztom, „hurkát” sodrok belőle és csiga alakban feltekerem.
|
|||
(3 szavazat) Az élesztőt porcukros, langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a csipet sót, a tejfölt, ezt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük, meleg helyen konyharuhával lefedve.
|
|||
(1 vote) Az élesztőt, langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd összekeverjük a liszttel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a darált tepertőt, a tojássárgákat, a kefírt és a bort. Alaposan összedolgozzuk, majd 1 órán át kelesztjük a tésztát. Lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtuk kb.
|
|||
(5 szavazat) A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk (a liszttől függ, hogy kicsit kevesebb vagy több tejjel dolgozzuk össze). A tésztát folpackba tekerjük és a hűtőben pihentetjük pár órát, de legjobb, ha egy éjszakán át ott hagyjuk. Pihentetés után a tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval csíkokra vágjuk.
|
|||
(3 szavazat) A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd hozzákeverjük a kakaóport, a végén óvatosan beleforgatjuk tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, előmelegített (170 fokon) sütőben sütjük (kb.
|
|||
