Alapanyagok: tejszínhab felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(30 szavazat) A babapiskótát darabokra törjük, a harmadát egy tál aljába rendezzük és meglocsoljuk rummal, diót és mazsolát szórunk rá. Ráöntjük a vaníliapuding felét és újra kezdjük a rétegezést: piskóta, rum, dió, mazsola, majd a puding másik fele. Erre jön az utolsó réteg: piskóta, rum, dió, mazsola. |
|||
A sárgadinnyét kis kockákra vágjuk. Porcukorral, konyakkal, édes fehérborral, tejszínnel, citromlével turmixgépben pépesre dolgozzuk. Lehűtjük, tálaláskor mégegyszer átkeverjük a géppel. Felvert tejszínhabbal díszítjük.
|
|||
(27 szavazat) A tojások fehérjéből kemény habot verek, majd belekeverem a cukrot, olajat, zsemlemorzsát, lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, majd rászórom az előzőleg durvára darabolt és megpirított diót. Előmelegített sütőben megsütöm, mikor kész és a tészta még meleg rákenem a mogyorókrémet. |
|||
(15 szavazat) A meggybefőttet leszűröm, és összekeverem 1 dl tejjel, adhatunk hozzá kevés rumot, vagy aromát. Egy mély üvegtál aljára babapiskótát rakok, amit előtte gyorsan megmártogatok a tejjel összekevert meggylében.
|
|||
