Alapanyagok: tojás felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(2 szavazat) Langyos, cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt. Ha kész, hozzáönjtük a liszthez, belekeverjük a zsírt, és ízlés szerint sózzuk. Letakarjuk és fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát 8 cipóra osztjuk, a cipókat egyesével kör alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, 8 részre vágjuk és kifli alakúra feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. |
|||
(10 szavazat) A tepsit sütőpapírral kibélelem és kicsit bekenem olajjal. A tojásokat felverem a tejjel és sóval ízesítem. A kenyeret belemártom a tojásos masszába és belerakom a tepsibe. Előmelegített sütőben 10 percig sütöm, majd a kenyereket megfordítom és további 10 percig sütöm.
|
|||
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tojássárgákat, a vanília kikapart belsejét (én vaníliás cukrot használtam) és porcukrot ízlés szerint. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krumplis-tojássárgás masszával. Ha szeretjük tehetünk bele mazsolát is.
|
|||
(8 szavazat) Hozzávalók: 35 dkg finom liszt, 15dkg porcukor,
|
|||
(3 szavazat) A lisztet összekeverem az olvasztott margarinnal, hozzáadom a tojást, a porcukrot és a tejben elkevert élesztőt. Jól összekeverem, és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap reggel a tésztát 8 felé osztom, „hurkát” sodrok belőle és csiga alakban feltekerem.
|
|||
(3 szavazat) Az élesztőt porcukros, langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a csipet sót, a tejfölt, ezt jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 45 percig kelesztjük, meleg helyen konyharuhával lefedve.
|
|||
(1 vote) Hozzávalók 10 dkg sötét kakaópor, 25 dkg margarin, 35 dkg kristálycukor, 4 egész tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés 1. A margarint, a kakaót és a cukrot kis lángon kevergetve felolvasztjuk, majd lehűtjük. 2. A tojásokat villával felverjük és a lehűlt keverékhez adjuk. A lisztet elvegyítjük a kókusszal és az előzőekbe dolgozzuk. |
|||
(1 vote) A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, forró sós vízben kb. 2 perc alatt megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan szedjük ki, úgy hogy 2-2 hagyma réteg maradjon, és még tudjunk bele tölteléket rakni. (1 nagy hagymából kb. 3 db tölteni való hagyma-körünk lesz. A hagymák középső, már nem tölthető részét belerakhatjuk -összedarabolva - a töltelékbe).
|
|||
(3 szavazat) A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd hozzákeverjük a kakaóport, a végén óvatosan beleforgatjuk tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, előmelegített (170 fokon) sütőben sütjük (kb.
|
|||
(5 szavazat) Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a felolvasztott margarint, a sót, a fehérborsot, és kelt tésztát dagasztunk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
|
|||
