Alapanyagok: túró felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Túrósbéles
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (6 szavazat)

tészta hozzávalói:
1,5 kg finom búzaliszt /vagy kelttészta liszt/
75 g élesztő
2 kávéskanál porcukor az élesztő futtatásához
3 egész tojás
25 dkg olvasztott margarin
9 evőkanál porcukor
3 jó csipet só /vagy 2 kávéskanál só /
1/2 dl étolaj
6,5 deciliter langyos tej

Töltelék:

1.kg tehéntúró
300-g mazsola
1-db citrom reszelt héja
/egy kis citromlé /

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
3.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 3.7 (3 szavazat)

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd lecsumázzuk, és a négy legnagyobb szemet a díszítésre félretesszük, a többit kisebb darabokra vágjuk. A túrót áttörjük, a tejföllel (vagy kefírrel), a citromlével meg a cukorral kikeverjük, és a felét négy mély üvegkehelybe töltjük. Erre az összevágott eper meg a maradék túrókrém kerül, és ezt a felső részt csak egyszer megkeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A sonkát csíkokra vágjuk. Az olívabogyót lecsöpögtetjük, feldaraboljuk. A tojásokat az olajjal, a túróval, a sóval és a sáfránnyal kissé felverjük. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral és a kakukkfűvel összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A lisztes keverékhez adjuk a sonkát, az olívát és a tojásmasszát (ragacsos, enyhén folyós lesz). Simítsuk a tésztát kivajazott formába.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Túros tészta baconban
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (2 szavazat)

A szalonnát apró kockákra vágom és kisütöm, a kisült szalonnadarabokat kiszedem a zsírból. A tésztát sós vízben kifőzöm, lecsöpögtetem, és összekeverem a túróval, tejföllel, a szalonna kisült zsírjával, és a kisült szalonnadarabokkal.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Túros töltött kifli
9.875
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.9 (8 szavazat)

A kifliket félbevágjuk, a belsejét kiszedjük. A túrót a tojás sárgájával, vaníliás és kristálycukorral összekeverjük majd teáskanál segítségével megtöltjük a kifliket . Kevés olajat felhevítünk, és abban kisütjük a kiflit, hogy jó ropogós legyen. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Túró Rudi sütemény
8.55556
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.6 (27 szavazat)

A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral jól összekeverem. Felfőzöm a zselatint, hozzáöntöm a túróhoz, majd jól elkeverem. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelek és beleöntöm a túrós masszát. Hűtőben kb. 3 órát állni hagyom, majd a hűtőből kivéve csokimázat öntök a tetejére.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (2 szavazat)

A túrót, miután a tejszínnel, porcukorral kikeverjük, három részre osztjuk. Az egyikbe baracklekvárt, a másikba kakaót és vaníliás cukrot, a harmadikba citromlevet és citrom- vagy narancshéjat keverünk (esetleg egy kanál likőrt). Miután mindegyiket jól eldolgoztuk, üvegtálra rétegenként egymásra simítjuk. Tetejét darált mandulával vagy mazsolával megszórjuk, tejszínhabbal díszítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.3 (4 szavazat)

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat, az áztatott mazsolát és a vaníliáscukrot. Jól eldolgozzuk, hűtőben megdermesztjük. Vékony hengereket formázunk a masszából, majd olvasztott tortabevonóba mártjuk. A csokoládés rudakat fogyasztás előtt jól hűtsük le!

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Málnás túrótorta sütemény-2
9.1
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.1 (10 szavazat)

Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A forma alját egy sor babapiskótával kirakjuk. A túrót összekeverjük a vaníliás cukorral, a tejföllel, a kemény habbá vert tejszínnel, a porcukorral és a citom reszelt héjával. A túrós krémet kétfelé osztjuk. A málna felét összeturmixoljuk, és összekavarjuk az egyik rész túrós krémmel.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tzatziki saláta
9.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.5 (2 szavazat)

Az uborkát meghámozzuk és a sajtreszelő nagyobbik fokán lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk. Közben a túrót összekeverjük a tejföllel, a kefírrel, az olajjal, és a citromlével, sóval, borssal ízesítjük, és belenyomjuk a fokhagyát is. Az uborkáról leszűrjük a levét, és összekeverjük a túrós masszával. Tálalásig hűtőben tartjuk. Grill húsokhoz nagyon finom.

Tartalom átvétel