Alapanyagok: túró felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(6 szavazat) tészta hozzávalói: Töltelék: 1.kg tehéntúró |
|||
(3 szavazat) Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd lecsumázzuk, és a négy legnagyobb szemet a díszítésre félretesszük, a többit kisebb darabokra vágjuk. A túrót áttörjük, a tejföllel (vagy kefírrel), a citromlével meg a cukorral kikeverjük, és a felét négy mély üvegkehelybe töltjük. Erre az összevágott eper meg a maradék túrókrém kerül, és ezt a felső részt csak egyszer megkeverjük.
|
|||
A sonkát csíkokra vágjuk. Az olívabogyót lecsöpögtetjük, feldaraboljuk. A tojásokat az olajjal, a túróval, a sóval és a sáfránnyal kissé felverjük. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral és a kakukkfűvel összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A lisztes keverékhez adjuk a sonkát, az olívát és a tojásmasszát (ragacsos, enyhén folyós lesz). Simítsuk a tésztát kivajazott formába.
|
|||
(2 szavazat) A szalonnát apró kockákra vágom és kisütöm, a kisült szalonnadarabokat kiszedem a zsírból. A tésztát sós vízben kifőzöm, lecsöpögtetem, és összekeverem a túróval, tejföllel, a szalonna kisült zsírjával, és a kisült szalonnadarabokkal. |
|||
(8 szavazat) A kifliket félbevágjuk, a belsejét kiszedjük. A túrót a tojás sárgájával, vaníliás és kristálycukorral összekeverjük majd teáskanál segítségével megtöltjük a kifliket . Kevés olajat felhevítünk, és abban kisütjük a kiflit, hogy jó ropogós legyen. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
|
|||
(27 szavazat) A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral jól összekeverem. Felfőzöm a zselatint, hozzáöntöm a túróhoz, majd jól elkeverem. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelek és beleöntöm a túrós masszát. Hűtőben kb. 3 órát állni hagyom, majd a hűtőből kivéve csokimázat öntök a tetejére.
|
|||
(2 szavazat) A túrót, miután a tejszínnel, porcukorral kikeverjük, három részre osztjuk. Az egyikbe baracklekvárt, a másikba kakaót és vaníliás cukrot, a harmadikba citromlevet és citrom- vagy narancshéjat keverünk (esetleg egy kanál likőrt). Miután mindegyiket jól eldolgoztuk, üvegtálra rétegenként egymásra simítjuk. Tetejét darált mandulával vagy mazsolával megszórjuk, tejszínhabbal díszítjük.
|
|||
(4 szavazat) A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat, az áztatott mazsolát és a vaníliáscukrot. Jól eldolgozzuk, hűtőben megdermesztjük. Vékony hengereket formázunk a masszából, majd olvasztott tortabevonóba mártjuk. A csokoládés rudakat fogyasztás előtt jól hűtsük le! |
|||
(10 szavazat) Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A forma alját egy sor babapiskótával kirakjuk. A túrót összekeverjük a vaníliás cukorral, a tejföllel, a kemény habbá vert tejszínnel, a porcukorral és a citom reszelt héjával. A túrós krémet kétfelé osztjuk. A málna felét összeturmixoljuk, és összekavarjuk az egyik rész túrós krémmel.
|
|||
(2 szavazat) Az uborkát meghámozzuk és a sajtreszelő nagyobbik fokán lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk. Közben a túrót összekeverjük a tejföllel, a kefírrel, az olajjal, és a citromlével, sóval, borssal ízesítjük, és belenyomjuk a fokhagyát is. Az uborkáról leszűrjük a levét, és összekeverjük a túrós masszával. Tálalásig hűtőben tartjuk. Grill húsokhoz nagyon finom.
|
|||
