Alapanyagok: zellergumó felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(3 szavazat) A hozzávalókat lereszeljük, majd hozzáadjuk az olajat, a citromlevet és a cukrot. Alaposan összekeverjük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
|
|||
(13 szavazat) A csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, zellerzölddel, paprikával, paradicsommal ízesítem. Amikor felfőtt a leves, a habját leszedem róla, és hozzáadom a megtisztított darabokra vágott zöldségeket. Addig főzöm amíg a hús, és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 2 óra).
|
|||
Megtisztítjuk, és metélt tészta finomságúra vágjuk a zellert. Megmossuk, megszárítjuk a fejes salátát, a torzsáját kivágjuk, feldaraboljuk, elkeverjük a főtt csirkehússal, a szeletekre vágott almákkal és a zellerrrel, a dióbéllel és a majonézzel. A salátástála kibéleljük a salátalevelekkel, s azokon elrendezzük a salátát úgy, hogy a zöldborsó közepén halmozzuk fel a zöldségekkel elkevert ...
|
|||
(12 szavazat) A zöldségeket mossuk, tisztítjuk, majd húsdarálón ledaráljuk, a zöld leveleket is. Összekeverjük fél kg sóval, s azonnal üvegekbe rakjuk. |
|||
