Alapanyagok: zellerzöld felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Csirke húsleves
8.69231
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.7 (13 szavazat)

A csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymával, petrezselyemzölddel, zellerzölddel, paprikával, paradicsommal ízesítem. Amikor felfőtt a leves, a habját leszedem róla, és hozzáadom a megtisztított darabokra vágott zöldségeket. Addig főzöm amíg a hús, és a zöldségek is megpuhulnak (kb. 2 óra).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Paradicsomlé házilag
7.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.2 (6 szavazat)

A paradicsomokat átmossuk, feldaraboljuk, a hibás részeket kivágjuk. Egy nagy lábasban felrottyantjuk, majd paradicsompaszírozón átdaráljuk. A kapott levet ismét egy nagy lábasba rakjuk, és felfőzzük, ízlés szerint adhatunk hozzá: zellerzöldet, paprikát.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Krumpligombóc leves
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (3 szavazat)

A két nagyobbfajta krumplit megfőzzük, és jól összetörjük. Beletesszük a tojást, és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ezután feltesszük a levet: a hagymát megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk és felöntjük a krumpli főzőlevével. Beletesszük a zellerzöldet, és a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, belerakjuk a paradicsomot és a paprikát.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Borsó leves
7.79412
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (34 szavazat)

A zöldségeket megtisztítom, a hagymát egészben hagyom, a répát, zöldséget, karalábét, zellert, burgonyát azonos nagyságúra szeletelem. Az olajon pár percig pirítom a feldarabolt zöldségeket, és a hagymát (a burgonyát, és a borsót később adom hozzá), majd rászórom a pirospaprikát, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, sóval és borssal ízesítem. (nyáron borsikafüvet is szoktam hozzá adni).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.88889
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.9 (9 szavazat)

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, majd kevés vízben megfőzzük. Világos rántást készítünk, amelybe beletesszük a paradicsompürét. Vízzel felengedjük, beletesszük a zellerzöldet, és ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk. Végül óvatosan, nehogy összetörjön, belekeverjük a kifőtt burgonyát. Sült hússal tálaljuk.

Tartalom átvétel