Alapanyagok: zöldbab felhasználásával készült receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:26
|
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet, fehéredésig sütjük. Ezután rászórjuk a zöldbabot és a fűszereket, majd lefedve 10 percig pároljuk. Felöntjük fél dl vízzel, és további 5 percig főzzük. A tejszínt összekeverjük a mézzel és a citromlével, hozzáönjtük a húshoz, egyet rottyantunk rajta és kész. Rizzsel tálaljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 6 - 20:47
|
A megtisztított gyenge zöldbabot 2 cm-es darabokra vágjuk. Egy kis fej hagymát apróra vágunk, és az olajban világos sárgára fonnyasztjuk. Beletesszünk egy késhegynyi pirospaprikát, utána zöldbabot. Gyengén megsózzuk, kevés vizet öntünk alá, és jól befedve puhára pároljuk. Tehetünk hozzá egy zöldpaprikát és egy paradicsomot is.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 22 - 22:24
|
A zöldbabot megtisztítjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, a vízbe tehetünk egy ág borsikát is. Amikor a bab megfőtt leszűrjük, kihűtjük, és összekeverjük a majonéz, tejföl, citromlé keverékével, sóval, borssal ízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 22 - 22:06
|
A zöldabot megtisztítjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és olajban világos sárgára dinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, majd a zöldbabot, sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Tehetünk bele egy zöldpaprikát, és egy paradicsomot is.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 28 - 23:59
|
Az előkészített zöldségeket olajon megpároljuk. (de nem egészen puhára, mert sütés közben még tovább fog párolódni). A szeletekre vágott gombát az összevágott, megpirított vöröshagymán addig sütjük, míg minden nedvességét elveszti, majd sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőedénybe rendezzük, tetejére halmozzuk a fűszerezett, lesütött gombát.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 11 - 00:40
|
A zöldbabot sós vízben megpároljuk. A kaprot apróra vágjuk, vajon megfuttatjuk, és a jól lecsurgatott, tálra rakott zöldbabra öntjük. A húst vékonyra kiverjük, megsózzuk. A reszelt sajtból, tejfölből, tojásból tölteléket készítünk, sóval, szerecsendióval ízesítjük. A szeletekre 1-1 evőkanálnyit begyöngyölünk, és fóliában vagy bő, forró olajban megsütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 11 - 00:35
|
Megmossuk, majd sós vízben félig megfőzzük az egész zöldbabot, ezt követően 4 egyenlő részre osztjuk és betekerjük a szalonnába. Erre ráöntjük a tejfölből, ketchup-ból és lisztből készült öntetünket. Forró sütőben készre sütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, február 11 - 00:28
|
A zöldbabot babérlevéllel, rozmaringgal sós vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk. Egy tepsit kikenünk olajjal és beborítjuk vékony zsemleszeletekkel. Elosztjuk rajta a zöldbabot, rátesszük a karikákra vágott szafaládét, a párolt rizzsel befedjük, végül ráütjük a tojásokat (mint a tükörtojást). Így készre sütjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, január 15 - 16:22
|
A megtisztított zöldbabot kb. 2 centi hosszú darabokra vágjuk, jól megmossuk, és sós vízben feltesszük főni (annyi vízben, hogy ellepje). A hagymát, fokhagymát, és a babérlevelet is hozzáadjuk, puhára főzzük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2008, december 9 - 15:23
|
Az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát. Leveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával, elkeverem, majd hozzáadom a kockákra vágott húst, sózom, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítem. Mikor a hús kicsit megfehéredett, felöntöm vízzel és fedő alatt majdnem puhára párolom. Mikor ez megvan, belerakom a megtisztított kockákra vágott krumplit és zöldbabot.
|
|
|
|
|
|