Alapanyagok: zöldborsó felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.5 (2 szavazat)

A zöldborsót kifejtjük és az olajon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, liszttel meghintjük, s előbb vízzel, azután tejjel felengedjük, és 3-4 percig főzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (1 vote)

Az olajon aranysárgára sütjük az apróra vágott újhagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a kockákra vágott sertéscombot (vagy csirkemellet), megsózzuk, borsozzuk és kevés vízzel, fedő alatt, kis lángon pároljuk. Amikor már majdnem puha, közékeverjük zöldborsót, és együtt teljesen puhára pároljuk. Közben egy másik edényben sós vízben, puhára főzzük a tésztát, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (2 szavazat)

Az olajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott hagymát, majd beletesszük a borsót, kevés pirospaprikát, megsózzuk, borsozzuk és decinyi vízzel felengedjük. Lefedve puhára pároljuk, néha megkeverjük. Ha a borsó megpuhult, tejfölös habarással felengedjük, és jól elkavarjuk. (főzelék sűrűségűnek kell lennie). Nokedlivel tálaljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

Az előkészített zöldségeket olajon megpároljuk. (de nem egészen puhára, mert sütés közben még tovább fog párolódni). A szeletekre vágott gombát az összevágott, megpirított vöröshagymán addig sütjük, míg minden nedvességét elveszti, majd sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőedénybe rendezzük, tetejére halmozzuk a fűszerezett, lesütött gombát.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.2 (5 szavazat)

Megtisztítom a vegyes zöldséget és a gombát, és kockára vágom. A finomra vágott hagymát kevés olajon megfuttatom. Ráteszem a zöldséget és a gombát, és kissé átpirítom. Beleteszem a szintén kockára vágott húst, a nyers zöldborsót, és kb. 1,5 liter vízzel felöntöm. Sóval, borssal fűszerezem, és puhára főzöm. Amikor a hús félig megpuhult, beleteszem az összevágott májat is.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Borsó leves
7.79412
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (34 szavazat)

A zöldségeket megtisztítom, a hagymát egészben hagyom, a répát, zöldséget, karalábét, zellert, burgonyát azonos nagyságúra szeletelem. Az olajon pár percig pirítom a feldarabolt zöldségeket, és a hagymát (a burgonyát, és a borsót később adom hozzá), majd rászórom a pirospaprikát, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, sóval és borssal ízesítem. (nyáron borsikafüvet is szoktam hozzá adni).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.90909
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.9 (11 szavazat)

A vöröshagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a csíkokra vágott debrecenit, majd együtt pároljuk. Ízesíthetjük a sóval, törött borssal és az apróra vágott petrezselyemmel, hozzáadjuk a zöldborsót és melegen tartjuk. A májszeleteket forró olajban megsütjük, sült burgonyával körítjük, s beborítjuk az elkészített raguval.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.77778
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.8 (9 szavazat)

Egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megmosott és lecsöpögtetett rizst, majd a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, és a húsleveskockát. Befedve, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét be nem szívja. Közben a megmaradt olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, és rátesszük a csíkokra metélt gombát, leveszöldséget, a karalábét, ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.16667
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.2 (12 szavazat)

A húst vékony szeletekre vágjuk (mintha rántanánk), jól kiklopfoljuk, kevés delikáttal beszórjuk, és félretesszük.
A vöröshagymát apróra vágjuk és egy kanálnyi olajban üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a felaprózott petrezselyemzöldet, a feldarabolt gombát, a zöldborsót, és mindezt puhára pároljuk. Közben egy deszkán késsel „elkaparjuk” a friss csirkemájat. Ha a gomba és a borsó már puha, még ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (6 szavazat)

A tésztát kifőzzük. Közben laskára vágjuk és ropogósra sütjük a húsos füstölt szalonnát, a pörcöket kiszedjük és zsírjában megpároljuk a zöldborsót. Ha kell utánasózzuk, és a végén kiskanálnyi cukorral ízesítjük. A tejet a liszttel simára keverjük, beledobjuk a vajat és kevergetve sűrű besamel mártássá főzzük. Sóval, szerecsendióval, reszelt sajttal ízesítjük és a kifőtt, forró vízzel ...

Tartalom átvétel