Alapanyagok: zöldpetrezselyem felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött hagyma recept
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, forró sós vízben kb. 2 perc alatt megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan szedjük ki, úgy hogy 2-2 hagyma réteg maradjon, és még tudjunk bele tölteléket rakni. (1 nagy hagymából kb. 3 db tölteni való hagyma-körünk lesz. A hagymák középső, már nem tölthető részét belerakhatjuk -összedarabolva - a töltelékbe).

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Az uborkával, zöldpaprikával, újhagymával együtt félkarikára vágjuk. A salátát négy nagy levelén kívül durva darabokra aprítjuk. A parizert és a sajtot csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük és hűtőbe tesszük. A kefírt sóval, borssal, curryvel, citromlével, finomra vágott kaporral és petrezselyemmel összekeverjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk. A zöldpetrezselymet apróra vágjuk, olajban megdinszteljük, és ebben pároljuk meg a rizst. Mikor majdnem kész, jól meg is borsozzuk. Apróra vágott hagymával paprikás pörköltalapot készítünk, beletesszük a karikára vágott paradicsomot és tojásokat. Ízlés szerint sózzuk.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (2 szavazat)

Négy vékony szeletet levágunk a sajtból, a többit nagy lyukú reszelőn megreszeljük. Összekeverjük az apróra vágott főtt tojással, a finomra reszelt hagymával meg az apróra vágott főtt sárgarépával, és hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet. Megsózzuk, a tejföllel hígított majonézzel összekeverjük, és tálba öntjük. Az összegöngyölt sajtszeletekkel díszítjük.

Tartalom átvétel