Alapanyagok: zsír felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.5 (2 szavazat)

Langyos, cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt. Ha kész, hozzáönjtük a liszthez, belekeverjük a zsírt, és ízlés szerint sózzuk. Letakarjuk és fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát 8 cipóra osztjuk, a cipókat egyesével kör alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, 8 részre vágjuk és kifli alakúra feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Töltött hagyma recept
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, forró sós vízben kb. 2 perc alatt megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymák belsejét óvatosan szedjük ki, úgy hogy 2-2 hagyma réteg maradjon, és még tudjunk bele tölteléket rakni. (1 nagy hagymából kb. 3 db tölteni való hagyma-körünk lesz. A hagymák középső, már nem tölthető részét belerakhatjuk -összedarabolva - a töltelékbe).

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Dorozsmai Molnárponty házilag
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (1 vote)

A pontyfilét hidegvízben alaposan megmossuk, tiszta ruhával leszárítjuk, sózzuk, szalonnával megtűzdeljük, zsemlemorzsába mártjuk, majd a felhasználásig félre tesszük. Rozsdamentes edénybe vajat hevitünk, beletesszük a finomra vágott (tisztitva kb. 10 deka)vöröshagymát, megpirítjuk, megszórjuk kalocsai rózsapaprikával, felengedjük hal-alaplével, sózzuk és beforraljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A húst megmossuk, a vizet lecsurgatjuk róla, külsejét megdörzsöljük sóval és fokhagymával tűzdeljük. Lábasba tesszük és leöntjük az olvasztott zsírral. Hozzátesszük a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket. Fedő alatt tűzhelyen vagy középmeleg sütőben sütjük, közben zsírjával locsolgatjuk, hogy ropogósra süljön.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.75
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.8 (4 szavazat)

Az apróra vágott vöröshagymát zsírban kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a darált sertéshúst, sóval, fokhagymával, törött borssal fűszerezzük és összepirítjuk. 2 dl tejből, 1 tojásból és a lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk. A meghámozott, magjától eltávolított padlizsánt vastagabb egyforma szeletekre vágjuk, megsózzuk, a lisztbe és a palacsintatésztába mártva, forró olajban kisütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Tepertős pogácsa sütemény
7.4
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.4 (5 szavazat)

Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, a tejfölt, a megfuttatott élesztőt, és a tejet. Jól összedolgozzuk, cipót formázunk belőle megszórjuk liszttel és fél órát kelesztjük. Közben a darált tepertőt sóval, borssal ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sós sajtos rúd sütemény
9.14286
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.1 (7 szavazat)

Langyos tejben kevés cukoral megfuttatom az élesztőt. A lisztet összedolgozom a zsírral, margarinnal, sóval, és a tojásokkal, majd hozzáadom a megfuttatott élesztőt is, és ezzel is jól összegyúrom. Fél órát pihentetem, majd kinyújtom kb. 1/2 cm vastagra, rudakat vágok belőle (derelyevágóval) és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Tetejüket felvert tojással megkenem és reszelt sajtot szórok rá.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
3
Értékelés: nincs Átlagérték: 3 (2 szavazat)

A kolbászt a tojással és a vízben áztatott, kicsavart fél zsemlével ledaráljuk, kevés borssal fűszerezzük. Elosztva a négy szelet húsra kenjük, ráborítjük a maradék hússzeleteket és hústűvel összetűzzük. A forró zsíron minden oldalán 2-2 percig sütjük, majd tepsib téve ráöntjük a maradék zsírt, a hústűt kihúzzuk és meleg sütőben mindkét oldalán 10-10 percig sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9.28571
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.3 (14 szavazat)

A marhahúst vékony csíkokra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A szalonnát megolvasztjuk a zsíron, hozzáadjuk a vöröshagymát, a szétnyomott fokhagymát. Ezeket megfonnyasztjuk, beletesszük a pirospaprikát, sót, majd felöntjük 2 dl vízzel. Felforraljuk, hozzáadjuk a húst, a babérlevelet, a borsot, fehérbort. A húst ebben puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (4 szavazat)

A hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a tört krumplit, sózzuk, összekeverjük. Vékonyan zsírozott tepsibe szétterítve középmeleg sütőben átforrósítjuk.

Tartalom átvétel