Befőzés: befőtt receptek és az elkészítésük: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Szilva befőtt házilag
8.07692
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.1 (13 szavazat)

A szilvák szárát leszedjük, megmossuk, üvegekbe rakjuk, 2-3 szegfűszeget szórunk rá üvegenként. 3 liter vízhez 1 kg kristálycukrot adunk és felforraljuk, ezt a forró levet öntjük a szilvákra, tetejükre késhegynyi szalicilt teszünk, celofánnal lekötözzük, és másnapig szárazdunsztban tartjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Körte befőtt házilag
7.80952
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (21 szavazat)

A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, a magját kiszedjük, és a körte nagyságától függően 2 vagy 3 darabra vágjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Szilva befőtt
8.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.5 (4 szavazat)

A jól megmosott egészben hagyott szilvákat üvegekbe rakjuk. A vízhez hozzáadjuk az ecetet, és a mézet, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, felforraljuk, majd kissé lehűtve öntjük a szilvára. Lezárjuk, száraz dunsztba tesszük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (4 szavazat)

A tököt megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A szörpöt, a cukrot, citromlevet, a vaníliás cukorral összekeverjük és ráöntjük a tökre, 1 napig állni hagyjuk. Másnap hozzáadjuk a vizet, és megfőzzük (forrástól számítva még 10 percig), pici szalicilt teszünk bele. Ha kihűlt üvegekbe rakjuk. Hidegen fogyasztva a legfinomabb.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (2 szavazat)

A meggyet megmossuk, leszárazzuk, kimagozás nélkül egyliteres üvegekbe töltjük. Minden üveghez 10 szem édesítő tablettát számítunk, ezeket előzőleg fél deci forró vízben feloldjuk, és kihűlve a gyümölcsre öntjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Zöld dió befőtt
9.35
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.4 (20 szavazat)

A zöld dió akkor jó befőttnek, ha belül még puha. Május végétől érdemes elkezdeni. Egy darabot késsel kettévágunk, ha nem akad meg a kés a héjában akkor jó lesz befőttnek.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8.2
Értékelés: nincs Átlagérték: 8.2 (5 szavazat)

Félig érett, zsenge diókat (legjobb június közepén) kötőtűvel sűrűn megszurkáljuk, nyolc napig vízben áztatjuk őket, a vizet ez idő alatt naponta cseréljük. Nyolc nap múlva a diókat cukros sziruppal (0.5 l víz, 1 kg cukor - 1 kg dióra számítva) félpuhára főzzük. Ekkor a szirupos diót porcelántálba öntjük, és másnapig pihentetjük.

Tartalom átvétel