Befőzés: szörp receptek és az elkészítésük: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A cukrot a vízben elkeverjük, felforraljuk, szirupot főzök belőle. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, és belekeverjük a borkősavat, a citromkarikákat és a bodzavirágokat. Lefedjük, és hűtőben 1 hétig tároljuk. Minden reggel és este átkeverjük az egészet. A hét letelte után leszűrjük, literenként 1 késhegynyi natrium-benzonátot keverünk hozzá, és jól zárható üvegekbe töltjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Málnaszörp házilag
7.5625
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.6 (16 szavazat)

A málnát kézzel összetörjük, összekeverjük a vízzel, és a szalicillel, 1 egész napot állni hagyjuk egy 5 literes befőttes üvegben. Másnap egy tüll zacskóba rakjuk, felfüggesztjük, állni hagyjuk, hogy magától kicsepegjen a folyadék, hozzáadjuk a cukrot, megkevergetjük, hogy a cukor elolvadjon. Üvegekbe öntjük, és lekötjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.7 (3 szavazat)

A bodzavirágot 3 liter vízbe tesszük, hozzáadjuk a mézet, a szeletelt citromot, citromsavat, 3 napig többszöri keverés mellett állni hagyjuk. Ezután leszűrjük, 1-2 percig felfőzzük, forrón üvegekbe töltjük. A celofán egyik oldalát tojásfehérjébe mártjuk s rácsavarjuk az üvegre, a száraz oldalát megszórjuk natrium-benzonáttal, s egy vízbe mártott celofánnal lekötjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.7 (3 szavazat)

A tenyérnyi nagyságú virágokat a felforralt és lehűtött vízben 24-48 órát áztatjuk. Utána leszűrjük és a kapott levet kezeljük: hozzáadjuk a cukrot, a borkősavat (vagy citromsavat) és egy késhegynyi nátrium bensoikumot. Az egészet addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Utána üvegekbe töltjük és hűvüs helyen tároljuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4
Értékelés: nincs Átlagérték: 4 (1 vote)

A virágokat jól rázzuk ki, nehogy bogár maradjon benne, de ne mossuk, mert elveszti az ízét. 1 liter vízzel felfőzzük a cukrot, citrompótlót és a citrom reszelt héját, 5 literes üvegben 7 bodzavirágot leforrázunk vele. Feltöltjük vízzel, belekarikázzuk a citromot, hozzáadjuk az ecetet és jól összekeverjük. Gézzel bekötjük, három napig így áll. Napjában ötször-hatszor megkeverjük.

Tartalom átvétel