Diéta: diétás receptek és az elkészítésük: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:32
|
A sárgarépát, a paprikákat, az uborkát felszeleteljük (reszelhetjük is). A túrót összekeverjük a kefírrel, sóval, borssal, citromlével, és apróra vágott tökmaggal ízesítjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:26
|
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet, fehéredésig sütjük. Ezután rászórjuk a zöldbabot és a fűszereket, majd lefedve 10 percig pároljuk. Felöntjük fél dl vízzel, és további 5 percig főzzük. A tejszínt összekeverjük a mézzel és a citromlével, hozzáönjtük a húshoz, egyet rottyantunk rajta és kész. Rizzsel tálaljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:14
|
Az tonhalat leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal, paprikával és az uborkával, valamint a citromlével, sóval, borssal ízesíthetjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, június 24 - 13:13
|
Az tonhalat leszűrjük és összekeverjük az apróra vágott olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal, paprikával és az uborkával, valamint a citromlével, sóval, borssal ízesíthetjük.
)
A hozzávalókat összekeverjük. Kész.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2010, május 4 - 00:13
|
A hozzávalókat lereszeljük, majd hozzáadjuk az olajat, a citromlevet és a cukrot. Alaposan összekeverjük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 5 - 23:06
|
Érett, puha almát meghámozunk, vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot mézzel habosra verjük és az almaszeletekre öntjük. Üvegtálba helyezzük, dióval megszórjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, július 26 - 23:38
|
A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tejföl felét és az apróra vágott kaprot. Jól összedolgozzuk, majd leöntjük a maradék tejföllel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, június 22 - 20:42
|
A rostos meggylé készítéséhez a cigánymeggy a legjobb, mert abból nyerhető a legtöbb lé. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és egy napig állni hagyjuk, ezalatt levet ereszt. Leszűrjük, de a gyümölcsöt nem nyomkodjuk ki. A körülbelül 3 liternyi rostos levet egyszer felforraljuk, feloldjuk benne az édesítő tablettát, majd a tartósítószerrel összekeverjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 20 - 00:06
|
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a cukkinit megmossuk, és héjával együtt vékony csíkokra vágjuk. Apróra vágjuk a hagymát és a cukkinival együtt kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejszínt és lassú tűzön, fedő nélkül még 5 percig főzzük. A diót durvára vágjuk és a szószba szórjuk, majd a szószt a tésztára öntjük és már ehetjük is.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, május 19 - 22:55
|
A két tojást megfőzzük. A salátalevelekből kiválasztunk 12 darabot a nagyobbakból, szűrőkanálban lemossuk, majd jól lecsepegtetjük. Egy edényben vizet forralunk, és a szűrőkanállal együtt 1-2 percre a gőz fölé tartjuk a salátát, hogy egy kicsit megereszkedjenek a levelek, és töltés közben ne törjenek össze.
|
|
|
|
|
|